Тези витамини гарантират доброто ви здраве!

0
423

Недостатъчното им количество води до сериозни проблеми

Специалистите посочват, че редовният прием на тези витамини е гаранция за доброто ви здраве.

витамини
Недостатъчното им количество води до сериозни проблеми

Истина е, че когато изпитвате съмнения, че не се храните достатъчно здравословно, започвате да приемате витамини като един вид застраховка.
Последните проучвания сочат, че едноличното назначаване на витамини, не е добър вариант. На практика, ако превишите дозата на някой от приеманите витамини, можете да си доведете сериозни здравословни проблеми.

Така например резултатите от Национално проучване сочат, че 46% от момичетата на възраст между 11 и 16 години и всяка четвърта жена, страда от недостиг на желязо. Освен това половината от представителките на нежния пол страдат от недостиг на селен.

В следващите редове ще ви разкрием някои важни витамини, които е добре да присъстват ежедневно в менюто ви:



Витамин А
Ако искате зъбите ви, кожата и костите да ска здрави, както и да намалите риска от появата на някои сериозни заболявания, е добре да приемате витамин А. можете да си го набавите като наблегнете на приема на броколи, папая, пъпеш, кайсии, червени чушки, тикви, спанак и др.

Витамин В2
Този витамин е известен още като рибофлавин. Той ще ви бъде от огромна полза за справяне със състояния като умора, тревожност, стрес, суха коса, напукани устни, възпалено гърло и изтръпване на крайниците.
Той не само ще повиши енергията ви, а и ще стимулира имунната ви система.
За целта е необходимо да наблегнете на приема на гъби, ядки, риба, органично месо, мляко, яйца, бадеми, пълнозърнести храни, соя, зеленчуци и мая.

Витамин В6
Този витамин, известен като пиридоксин, помага за овладяването на депресивните състояния, предотвратява загубата на памет и сърдечни заболявания. Освен това поддържа нивото на кръвната захар. Недостатъчното количество на този витамин може да ви причини анемия.
Той се съдържа в храни като семена, месо, боб, овесено брашно, обогатени зърнени храни, риба, авокадо, банани и сухи плодове.

Витамин В7
Витамин В7, е познат още като биотин. Именно той е отговорен за клетъчния растеж и за синтеза на мастни киселини. Освен това той подобрява здравето на косата, кожата, потните жлези, клетките, регулира нивата на холестерола и е от огромна важност за здравето на костния мозък.
Недостатъчното количество от този витамин в организма води до анемия, депресия, крехка коса, летаргия, кожни обриви и абнормен сърдечен ритъм.

За да си набавите този витамин, е добре да наблегнете на приема на яйца, риба, бадеми, леща, сирене, соя, чушки, сладки картофи, мляко, зелени листни зеленчуци, овесени ядки, жълти плодове, кафяв ориз и кисело мляко, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.