Този еликсир цери напукани пети само за една нощ

0
752

Ще останете очаровани от резултата

Ако и вие страдате от напукани пети, можете спокойно да се доверите на този еликсир.

напукани пети
Ще останете очаровани от резултата

Той със сигурност ще ви избави от този проблем и то само с едно прилагане. Обикновено проблемът напукани пети се появява от недостиг на витамини или пък от твърде суха кожа. Някои хронични заболявания като диабет например, също допринасят за появата му.

В следващите редове ще ви разкрием как можете да се избавите от неприятните напукани пети само за една вечер.
Не вярвате ли? Ами опитайте и ще се уверите!

Първото, което трябва да направите е да си набавите пемза, топла вода, 2 с.л. сода бикарбонат и сол. В подходящ леген сипете топлата вода. Добавете содата бикарбонат и солта. Разбъркайте добре и накиснете краката си в тази смес в продължение на 15 минути.
След това ги подсушете и внимателно разтрийте напуканите пети с пемза. Чрез тази лесна процедура ще се избавите от мъртвата кожа.



След като вече сте я направили, следва да преминете към втората стъпка. Тя се състои в ексфолиране. За целта са ви нужни: 1 с.л. захар и 2 с.л. зехтин. В подходящ съд изсипете зехтина и добавете захарта. Разбъркайте леко и натрийте сместа върху петите си. След това масажирайте всяка една от тях в продължение на пет минути. Накрая ги изплакнете с топла вода.
С това приключвате и втората стъпка към вашите бебешко гладки пети.

Третата и последна стъпка, се нарича овлажняване (хидратация). Тя е много важна част за поддържането на петите и на кожата като цяло в добро състояние. Ако не хидратирате редовно кожата си и в частност петите си, няма как да очаквате те да изглеждат добре.

За тази процедура се нуждаете само от два продукта – свещ и 2 с.л. зехтин.
Сипете зехтина в малък огнеупорен съд и добавете към него малко парче свещ. След това сложете съда на водна баня. Нека да остане до пълното разтопяване на парчето свещ. Когато това се случи разбъркайте добре, за да смесите двете съставки.

След това отдръпнете от котлона и оставете еликсира настрани, за да се охлади. Това е вашият вълшебен крем за мазане на петите третирайте ги всяка вечер с него посредством лек масаж в продължение на няколко минути. След това обуйте памучни чорапи и си легнете. Оставете крема да действа цяла нощ.

След няколко процедури от напуканите ви пети няма да има и следа. Те ще станат толкова гладки, че ще заприличат на бебешки, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.