5 знака, с които очите ви предупреждават за сериозен проблем

0
277

Веднага вземете необходимите мерки

В този материал ще ви разкрием знаците, чрез които очите ви предупреждават за наличието на сериозен здравословен проблем или пък наближаващ такъв.

очите
Веднага вземете необходимите мерки

Добре е да обърнете внимание на знаците, които ви дават очите, преди да е станало твърде късно. Несъмнено човешкото тяло е невероятна система. Когато нещо не е наред в тази система, организмът ви намира начин да изпрати сигнали, чрез които да ви предупреди.

Един от начините, чрез които организмът ви намира начин да ви предупреди за наличие на проблем или наближаващ такъв, са очите ви.

Ето и кои са знаците, чрез които очите ви предупреждават за наличието на проблем:



Упадане или оредяване на веждите
Ако забележите, че външната част на веждите ви започва да се губи, това не е добър знак. Той сигнализира, че може да възникнат сериозни проблеми. Загубата на окосмяване в тази част може да е сигнал за проблем с щитовидната жлеза, който изобщо не е за подценяване.

Ечемик, който не минава дълго време
Може би мнозина от вас приемат това за нещо нормално, но на практика, той е сигнал за проблем. Обикновено ечемикът причинява болка и дразнене, но отшумява в рамките на няколко дни. Ако обаче той не изчезне в рамките на няколко месеца, това може да е знак за наличието на рядка форма на рак, известен като карцином на мастните жлези. Същото важи и за ечемика, който винаги се появява на едно и също място.

Размито зрение
Ако напоследък ви се случва все по-често зрението ви да е размито и усещате парене в очите, то това може да е предупреждение, че стоите твърде дълго пред компютъра. Истината е, че очите ви се изморяват поради липса на контраст на компютърния екран.

Жълти склери на очите
Това състояние, е по-известно като жълтеница. Често пъти се появява при новородени бебета с незряла чернодробна функция. Разбира се възрастните също не са застраховани. Обикновено при възрастните индивиди наличието на жълтеница издава проблем с черния дроб, жлъчката или жлъчните пътища. Добре е да посетите специалист и да установите какъв е проблемът, за да вземете необходимите мерки.

„Кървави“ очи
Изпъкналите очи, по-известни като „Кървави“ очи, също не са за подценяване. Често пъти те са сигнал за проблеми с щитовидната жлеза. Най-честата причина за изпъкване на очите, е свръх активната щитовидна жлеза. Това състояние е по-известно като хипертиреоидизъм. Състоянието е изключително сериозно и в никакъв случай не е за подценяване, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.