Нанесете тази маска на косата и изчакайте няколко минути. Ефектът е зашеметяващ!

0
261

Тази домашна маска е идеална за суха, крехка и слаба коса

Едва ли ще ви изненадаме, ако кажем, че косата, както и всяко друго нещо, се нуждае от специална грижа.

косата
Тази домашна маска е идеална за суха, крехка и слаба коса

Не очаквайте косата ви да изглежда блестящо, ако единствената грижа, която полагате за нея е да я срешите и измиете. Добре е да я глезите с маски или подхранващи масла поне по един път в седмицата.

Ако започнете да се грижите подобаващо за косата си, резултатите няма да закъснеят. Можете да бъдете сигурни, че тя ще ви се отблагодари подобаващо.
Народната медицина разполага с редица маски за коса, коя от коя по-хубави и ефикасни.

В следващите редове ще ви разкрием една от тези маски, които наистина вършат чудеса. Ако не вярвате в чудодейните й свойства, имате възможността да се уверите сами в тях.
Вероятно сте наясно, че от дълги години медът и канелата, са си спечелили челни позиции в грижата за кожата и косата. Те наистина притежават невероятни лечебни свойства и употребата им носи огромни ползи за здравето.



Няма никакво съмнение, че резултатите от комбинацията на пчелен мед и канела, са повече от добри. Няма да е пресилено, ако кажем, че са направо зашеметяващи, особено що се отнася до приложението им върху косата.

Вярвате или не, но благодарение на рецептата, която ще ви разкрием в следващите редове, косата ви ще бъде освежена и подхранена. Със сигурност колегите ви ще започнат да се вглеждат все по-често в нея и да се чудят какво се случва.

Тази маска не само ще ви помогне да се избавите от досадния пърхот, а и да подобрите състоянието на цъфтящите краища. Несъмнено канелата е една от най-добите съставки за подобряване на кръвообращението. В комбинация с мед, тя се превръща в невероятно средство за създаване на обем на косата.

С този еликсир дори и най-тънката коса ще придобие невероятен обем. Освен това не трябва да пренебрегваме и антиоксидантните й свойства, които ще стимулират растежа на косата и ще я предпазят от ниските температури, ултравиолетовата радиация, стреса и още много други вредни фактори.

Казано с други думи тази домашна маска е идеална за суха, крехка и слаба коса. За приготвянето й се нуждаете от следните съставки:
1 ч.л. мед
1 ч.л. канела
100 мл. зехтин

Сипете зехтина в чаша и я потопете в съд с топла вода, за да го загреете леко. След това добавете останалите две съставки и разбъркайте добре.
Срешете добре косата си и с помощта на апликатор нанесете маската върху скалпа. След 15-минутно действие я отмийте, както обикновено. Тази процедура се прилага веднъж в седмицата, пише Zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.