55-минутен кошмар: Федерер мина през Григор Димитров като през малка гара

0
285

Григор Димитров претърпя огромен крах срещу Роджър Федерер!

Всички български надежди за титла в Ротердам тази година рухнаха. Григор Димитров загуби от вечния Роджър Федерер с разгромното 2:6, 2:6 във финалния мач.

Григор Димитров срещу Федерер
Григор Димитров претърпя пълен крах срещу Роже Федерер

Срещата продължи едва 55 минути. За по-малко от час швейцарецът показа на нашия тенисист колко голяма е разликата помежду им.

Григор Димитров излезе сякаш обречен. Направи твърде много грешни отигравания, които за него не са присъщи.

Разбира се, трябва да се отдаде заслуженото и на Федерер, който от понеделник отново е номер 1 в света. На 36 г. това е истински рекорд.



Гришо без малко да запише най-слабия си мач срещу Роже. Преди 3 години в полуфинал в Бризбейн срещу него той записа същия резултат, но тогава мачът продължи 53 минути.

Това беше седмият двубой на Григор Димитров срещу швейцареца и седмата загуба. Вече е повече от ясно, че изпитва огромни трудности срещу него и може би няма да успее никога да го победи.

Въпреки че не спечели турнира, Гришо трябва да бъде поздравен за представянето си. Да победиш Рубльов и Гофен не е лесно, но той го стори.

От утре хасковлията отново ще бъде номер 4 в света. Нещо, което заслужава поздравления.

Голямата мечта на Гришо си остава титла от Голям шлем. В Австралия не се получи, но идва „Ролан Гарос“ и ще се пробва да я осъществи там.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.