Шест болници стартират безплатни профилактични прегледи в различни насоки

0
291

Профилактичните прегледи ще се извършват по график и след предварително записване

По-рано днес стана ясно, че шест болници подемат инициативата за безплатни прегледи в различни насоки.

болници
Профилактичните прегледи ще се извършват по график и след предварително записване

В зависимост от това от кой преглед смятате, че имате нужда, можете да се насочите към съответната болница. В случая неудобството е в това, че и шестте болници, които са се включили в тази добра инициатива, се намират в София.

Разбира се за живеещите в София това не е никакъв проблем, дори напротив. Хората от провинцията обаче или ще трябва да пътуват до столицата, за да си направят профилактичен преглед по съответното направление или пък да изчакат подобна инициатива и в тяхното лечебно заведение.

За съжаление подобни комплексни инициативи, не са често срещано явление.
И все пак, ако сте решили да се възползвате от някой от профилактичните прегледи, е добре да знаете към коя болница точно трябва да се насочите.



Именно поради тази причина в следващите редове ще ви разкрием коя от шестте столични болници в какво направление ще извършва безплатните профилактични прегледи. Ето ги и тях:

Първа МБАЛ
В това лечебно заведение ще си извършват безплатни консултативни прегледи, свързани с очни болести, УНГ и хирургични проблеми.

Втора МБАЛ
В тази болница пък специалистите поемат безплатните профилактични прегледи по направление пневмология, фтизиатрия, нервни болести, ендокринологични проблеми и проблеми на обмяната на веществата, кардиология и детски болести.

Четвърта МБАЛ
В това лечебно заведение ще се проведат профилактични прегледи, свързани с хернии, заболявания на жлъчно-чернодробната система, проблеми с млечната жлеза, вътрешни болести, кожни и подкожни туморни образувания, проблеми с гастроинтестиналния тракт, кардиология и ендокринология.

Пета МБАЛ
Желаещите да се прегледат в това лечебно заведение ще имат възможността да го направят по направленията очни болести и гинекология.

Към инициативата се присъединяват и Първа САГБАЛ „Св. София“ и Втора САГБАЛ „Шейново“. В първото лечебно заведение ще се проведат профилактични прегледи за рак на гърдата. В „Шейново“ пък специалистите ще приемат пациентки, които имат съмнения за наличието на миома.

На сайтовете на всяка едно от лечебните заведения ще бъдат посочени телефоните за връзка, како и графиците за преглед.
Безплатните профилактични прегледи ще се извършват по график и чрез предварително записване.

Предварителните записвания трябва да се извършат на регистратурата на всяко едно от лечебните заведения, които сте решили да посетите, за да се възползвате от безплатните профилактични прегледи, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.