Признаците, чрез които тялото ви крещи, че е препълнено с токсини

0
405

Токсините могат да затруднят сериозно нормалното функциониране на организма

Със сигурност наличието на огромно количество токсини не винаги е видно на пръв поглед. Тялото обаче разполага с множество механизми, чрез които да ни подскаже за този проблем.

токсини
Токсините могат да затруднят сериозно нормалното функциониране на организма

Много е важно да познавате добре тялото си и да реагирате навреме при всеки подаден сигнал от негова страна.

За да улесним тази задача в следващите редове ще ви разкрием сигналите, които издават, че токсините, са превзели тялото ви и не му позволяват да изпълнява спокойно функциите си.

Наднормено тегло
Ако напоследък сте спазвали какви ли не диети и броите калориите дори на въздуха, който вдишвате, но нещата не се получават, то вероятно виновникът за това са именно токсините. Именно те блокират този процес и няма никакви резултати от положените усилия.Безсъние
Повишеното количество токсини несъмнено влияе върху нивото на хормона кортизол. Обикновено този хормон се освобождава при стрес, за да улесни справянето с него. При нормални обстоятелства нивата на кортизол са най-високи сутрин и най-ниски вечер. Нарушаването на баланса му може да доведе до високи нива вечер, което ви кара да се чувствате преливащи от енергия и не ви дава възможност да заспите. Това пък води до друг сериозен проблем, защото както знаете системното безсъние води до влошаване на здравето.

Необяснима умора
Ако въпреки, че всяка нощ спите добре, се събуждате уморени сутрин, това също може да е сигнал за твърде много токсини, натрупали се в организма ви.
Високите нива на токсини в организма в съчетание със стрес, изтощават до краен предел надбъбречните жлези.

Лош дъх или газове
Макар мнозина да не отдават особено значение на тези два сигнала, то те също може да алармират за наличието на прекомерно количество токсини в тялото ви. Тези сигнали издават, че червата и черният ви дроб не успяват да се справят с тях.

Кожни проблеми
Ако черният ви дроб не успее да се справи с токсините, то те се отразяват и върху състоянието на кожата. Обикновено това състояние води до появата на язви, обриви и акне.

Запек
Мнозина сякаш приемат този проблем като нещо нормално. Обикновено споделят за него с приятели, а те на свой ред им казват, че също страдат от запек и така проблемът се приема за едва ли не нормално явление.
Истината обаче е много жестока. Ако организмът ви не съумява да изхвърля отпадъците всеки ден или пък най-много през 2-3 дни, то те се абсорбират чрез червата обратно в тялото. Задължително увеличете приема на вода и на храни, съдържащи фибри, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.