Вижте какво си причинявате, ако работата ви е такава, че седите на стол по 8 часа на ден

0
267

Променете ежедневния си режим, преди да е станало твърде късно

Със сигурност ще настръхнете, след като разберете какво си причинявате, ако работата ви е такава, че седите на стола по осем часа на ден.

работата
Променете ежедневния си режим, преди да е станало твърде късно

Ако към това добавим, че прибирайки се вкъщи сядате пред телевизора или се изпъвате на дивана, то проблемът става още по-сериозен.
Това означава, че физическата ви активност е сведена до опасно ниски граници, а това на свой ред не води до нищо добро.

Би било добре, ако промените поне малко графика си и вкарате повече физическа активност. В противен случай отрицателните последици няма да закъснеят, а това никак няма да ви се понрави.

Ето и проблемите, които поражда дългото стоене на работата, а след това и у дома:



Изкривяване на гръбнака
Ако работата ви е такава, че прекарвате преобладаващата част от времето в седнало положение, то това несъмнено води до изкривяване на гръбнака. Най-лошото е, че с напредването на времето този проблем се задълбочава все повече и повече. Започнете да се движите повече, за да избегнете пагубните последствия.

Сърдечносъдова система
Продължителното стоене и обездвижването крият сериозен риск от сърдечносъдови заболявания.
Поради пасивния начин на живот и мускулната слабост, се стига до лошо кръвоснабдяване. Резултатите от редица изследвания сочат, че при хората, които прекарват по-дълго време от работния ден в седнало положение, рискът от сърдечен удар е доста сериозен.

Психически разстройства и тревожност
Заседналият начин на живот несъмнено оказва отрицателно влияние и върху мозъка ви. Продължителното стоене в затворени помещения ви превръща в самотници и ви лишава от каквито и да било емоции. По този начин ставате по-податливи на депресии и състояние на безпокойство.

Редица изследвания сочат недвусмислено, че при хората, които постоянно седят не се освобождава достатъчно количество от хормона ендорфин, който е отговорен за настроението. Можете да промените това положение като започнете да спортувате например.

Разширени вени
Едва ли имате съмнение, че продължителното седене на едно място води до сериозни затруднения в кръвообращението на долните крайници. То пък на свой ред предизвиква появата на разширени вени.

Не е тайна, че представителките на нежния пол, са по-предразположени към този проблем. Сред причините за това е и фактът, че те по-често предпочитат да стоят на стола с кръстосани крака. Това утежнява допълнително положението и съответно води до тези негативни резултати, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.