Така се правят майсторските арабски питки с риба тон на Калин Врачански (любимата му вкусотия)

0
334

Тези арабски питки с риба тон на Калин Врачански са просто малка фантазия

Предлагаме ви рецептата за любимите арабски питки с риба тон на Калин Врачански. Актьорът и мечта за хиляди момичета редовно си ги майстори у дома. И признава, че е успял да впечатли всичките си гаджета с тях. Лесни и бързи са, което му идвало още по-добре.

арабски питки с риба тон на Калин Врачански
Бързи и апетитни са майсторските арабски питки с риба тон на Калин Врачански

Трябват ни две консерви риба тон, три лъжици майонеза, една лъжица лимонов сок, две лъжички доматено пюре, четири арабски питки, една глава червен лук, сирене Ементал.

Първо трябва да си отцедим рибата тон от консервите и след това да си я смесим с майонезата, доматеното пюре и лимоновия сок. Посоляваме си със сол на вкус.

След това си затопляме в един средно загрят грил арабските питки за около минутка. После върху тях си разпределяме и хубаво си намазваме от сместа с риба тон. Поръсваме със ситно нарязания червен лук.



След това си режем шест големи резена от сиренето Ементал, но може и друго, което харесвате, и го поставяме също върху питките. Слагаме да се пекат в загрят на средна температура грил за около три минутки.

Не ги придържаме повече, за да не загорят. Целта е само да се позлати леко сиренето и да добие онзи апетитен цвят. Всяка питка после я режем на четири равни парчета и ги сервираме по два във всяка порция.

Калин Врачански признава, че няма физическото време да се върти в кухнята и затова повечето неща, които може да прави, са бързи и лесни. Тази рецепта му е една от любимите, защото макар и нищо работа, се оказва по-вкусна от очакваното.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.