Предупредителните знаци, с които тялото ви алармира за дефицит на магнезий. Не ги пренебрегвайте!

0
547

Този минерал е от изключителна важност за здравословното ви състояние

Често пъти тялото ви алармира за някакъв проблем, но вие не успявате да разчетете правилно сигналите или пък изобщо не им обръщате внимание.

тялото
Този минерал е от изключителна важност за здравословното ви състояние

В такива случаи не оставяте никаква друга възможност на тялото си, освен да се опита да се справи само с проблема. Това обаче невинаги е възможно и поради тази причина се стига до доста тежки последствия.

Знаете ли, че за функционира правилно, тялото ви се нуждае от магнезий? Този минерал е от изключителна важност за здравословното ви състояние. За да функционират правилно, всички мускули в тялото ви, особено бъбреците и сърцето, се нуждаят от магнезий.

Освен това 300 от метаболитните процеси, които се случват в тялото ви, също се нуждаят от този минерал. Ако обаче организмът ви страда от дефицит на магнезий, той ще ви покаже това чрез различни сигнали.



Ето ги и тях:
Нарушения на сърдечния ритъм;
Мускулна слабост;
Диария;
Ниско кръвно налягане;
Гадене;
Умора;
Слабост;
Мускулни крампи или спазми;
Повръщане;
Главоболие;
Виене на свят

Именно магнезият е натоварен със задачата да транспортира калций, витамин Д и силициев диоксид в тялото ви. Предпазва организма от появата на артрит и Алцхаймер и подпомага процеса на храносмилане.

За да повишите нивата на магнезий, можете да го приемате под формата на добавка като магнезиев хлорид, известна още като магнезиево олио.
Разбира се най-добрият вариант да се опитате да повишите нивата на магнезий в организма ви е като заложите на естествени източници.

Можете да постигнете тази цел като консумирате ежедневно по някой от следните продукти:
Авокадо;
Банани;
Бамя;
Тъмен шоколад;
Риба;
Семена от соя;
Кашу;
Бадеми;
Кисело мляко;
Тъмно листни зеленчуци;
Сушени плодове;
Кафяв ориз

За да усвои организма ви получения магнезий от консумацията на тези храни, е добре да си вземете и гореща вана с английска сол (магнезиев сулфат).
Хората, които страдат от тежки бъбречни заболявания или сърдечни проблеми, е нужно да приемат магнезия само под строго лекарско наблюдение.

Имайте предвид, че магнезиевият дефицит може да ви създаде доста сериозни здравословни проблеми, в това число високо кръвно налягане (хипертония), респираторни проблеми и диабет.

Когато на тялото ви му липсва магнезий, то най-често сигнализира за това чрез запек, безсъние, слаба памет, пристъпи на паника, умора, слабост, тревожност или чревни проблеми, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.