Внимание, родители! Това са симптомите, при които трябва да реагирате експресно

0
515

Не си мислете, че само възрастните страдат от силно главоболие

Всеки родител трябва да е наясно със симптомите, при които трябва да се реагира на мига.

симптоми
Не си мислете, че само възрастните страдат от силно главоболие

В следващите редове ще ви разкрием именно тези симптоми, при които трябва да реагирате спешно.

Истината е, че те издават, че детето ви страда от менингит. Това заболяване е изключително опасно и представлява възпаление на черепа на мозъка. До него могат да доведат различни фактори, но симптомите на различните видове обикновено са доста сходни.

Тук трябва да подчертаем, че няма място за паника, ако забележите някой от тези симптоми единично. Повечето от тях са съвсем нормални. Ако обаче ги забележите заедно, задължително реагирайте по най-бързия начин.



Ето и кои са симптомите, които не трябва да пренебрегвате с лека ръка:

Силно главоболие
Не си мислете, че само възрастните страдат от силно главоболие. Когато то е причинено от менингит е не само силно, а и почти непоносимо, особено, ако става въпрос за малко дете. Обикновено основната част от тази болка е съсредоточена във врата. Предвид обаче, че става въпрос за силно главоболие, често не се обръща внимание откъде идва тя.

Гадене, повръщане и болка в корема
Страдащите от менингит обикновено губят апетит и имат позиви за повръщане. Освен това непрекъснатото им гадене може да бъде придружено и от силни стомашни болки.

Замъглено зрение
Страдащите от менингит не могат да съсредоточат зрението си и виждат доста размазано, дори често пъти образът им се раздвоява. Именно поради тази причина те казват, че виждат двойно.

Внезапна треска
Един от сигурните признаци на менингит е треската, която обикновено се появява внезапно. Детето почти постоянно е потно. Температурата му се повишава много бързо и е изключително трудно да се овладее. Не бързайте обаче да се паникьосвате при наличието на този симптом, тъй като както знаете, той се появява и при обикновено настинка. Както посочихме по-горе, има място за притеснение, ако симптомите са поне няколко.

Обрив на кожата
Често пъти при наличието на менингит се появяват и кожни обриви. За да ги отличите от останалите, които не са свързани с това заболяване, е добре да направите един бърз и лесен тест. Поставете стъклена прозрачна чаша върху обрива и натиснете, докато избледнее. Ако обривът не избледнява, това е сигурен знак за наличието на менингит.

Ако забележите наличието на няколко от изброените симптоми, задължително потърсете лекарска помощ и то по възможно най-бързия начин. Както вече споменахме по-горе, това заболяване е много опасно, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.