Уникални картофки на фурна: Апетитни, ароматни и много бързи!

0
510

Тези картофки на фурна могат да се направят по два начина, но са все вкусни

Предлагаме ви рецептата за уникални картофки на фурна. Може да се направят в два варианта, но вкусът им е един и същ – все невероятен. Приготвят се лесно и бързо, а са и много ароматни.

картофки на фурна
Бързи, лесни, ароматни и много, много, ама много вкусни картофки на фурна

Трябват ни един килограм пресни картофи, три стръка зелен лук, два стръка зелен чесън, четири стръка магданоз, щипка босилек или няколко листа пресен такъв, 150 грама кашкавал, една лъжица зехтин, една чаша вода, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си измием с четка пресните картофки и да си нарежем по-големите от тях. След това си ги слагаме в една тенджера с вече вряща вода и ги оставяме в нея за около десетина минутки.

После си нарязваме магданоза, лука, чесъна и босилека. Намазваме си със зехтин една тавичка и в нея си нареждаме картофите.



Другият вариант е да ги намачкаме и да ги разстелим като плато. Прибавяме им подправките и разбъркваме хубаво всичко.

Поръсваме ги после с черен пипер и сол на вкус, а след това си слагаме и водата, в която се вариха картофките. Ако водата е много, не я слагаме цялата, разбира се, а само част от нея, колкото да не загарят на дъното на тавата.

Поръсваме си ги отгоре с настърган кашкавал и ги пъхаме да се пекат във фурната, която е вече загрята на 200 градуса.

Достатъчни са им около 20-ина минутки, за да станат готови и чудни за хапване. Страшно вкусни са, сами ще се уверите в това.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.