Любимият парфюм на принцеса Даяна продължава да е супер хит сред дамите

0
447

Красивите бижута и тоалети на принцеса Даяна, с които пленяваше света, могат да бъдат видени на снимки и на изложби. Но малко знаем за любимия й парфюм

Няма как да знаем, понеже технологиите все още не са толкова напреднали, че да усещаме аромати, наред с другите изображения. Но пък приближени на принцеса Даяна са усещали приятния и елегантен аромат, с който чарът на незабравимата красавица бил още по-силно подсилен.

принцеса Даяна
Любимият парфюм на принцеса Даяна

Принцеса Даяна се доверила на палитрата от аромати, съчетани по един уникален начин от Hermès, който създава шедьовъра 24 Faubourg. Парфюмеристите са вложили в него слънчевите аромати на гардения, жасмин, ирис, портокалови цветчета, сладка праскова, иланг-иланг и портокал.

Този парфюм съчетава както лежерната елегантност, така също и изискания стил на вечерни официални събития. Ароматите в 24 Faubourg напълно отговарят на красивата принцеса Даяна – съчетание на стил, изисканост, младост и закачливост. Феновете на Даяна започнали масово да купуват любимия й парфюм, след като тя губи живота си в зловещата катастрофа в Париж.

принцеса Даяна
Незабравимата принцеса Даяна – стилна и елегантна

Във фаталната вечер на 30 срещу 31 август 1997 г. принцеса Даяна носела фин шал и сложила от любимия си парфюм. Капки от нейния парфюм били попили в плата на шала. Този шал е продаден по-късно на търг.



От статии в английската преса научаваме интересен факт. Принцеса Даяна искала да сложи любимия си парфюм и в сватбения си ден. Но се случило нещо непредвидимо. Тя взела флакона на друг парфюм Quelques Fleurs L’Original и без да иска го разляла по плата на своята булченска рокля, понеже нямал дозатор. Наложило се в сватбения си ден да бъде с този аромат, а не с  24 Faubourg.

Днес компанията Hermès продължава да произвежда 24 Faubourg. Много дами залагат на този аромат. Не малка част от тях го правят с искрена носталгия по незабравимата принцеса Даяна, която е жива в спомените на милиони хора по света.

През 2021 г. се навършват 60 години от рождението на принцеса Даяна.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.