Изкушението на Шоши: Уникален и лесен сладкиш, който пленява

0
303

Този сладкиш изкушението на Шоши е просто фантастичен и много лесен

Предлагаме ви рецептата за уникално вкусен, а и много лесен сладкиш на име изкушението на Шоши. Няма да повярвате каква разкошотия е и как се топи в устата. Не го пропускайте за нищо на света, за да не се ядосвате после.

изкушението на Шоши
Разтапящо в устата изкушение е този сладкиш изкушението на Шоши

Трябват ни 200 грама майонеза, две чаши брашно, една чаша захар, пет лъжици какао, десет грама бакпулвер, 200 грама вода.

А за глазурата са ни необходими 200 грама шоколад, сто грама масло.

Първо трябва да си смесим в една купа брашното, какаото, захарта и бакпулвера. Добавяме си към тях майонезата, заедно с 200 грама вода. Разбъркваме хубаво, но не с лъжица, а с миксер.



Взимаме си после една тавичка и си я намазваме с олио, а после я поръсваме с брашно. Изсипваме си тестото в нея и го изравняваме добре с помощта на лъжица.

Пъхаме го във фурната, където оставяме да се пече за около половин час на температура от 180 градуса. Проверяваме с клечка за зъби дали е добре опечено и готово.

Глазурата пък си я разтопяваме на водна баня с необходимите за нея продукти.

След като сладкишът ни се е охладил хубаво, си го намазваме отгоре обилно с глазурата и може да си го украсим по наш си избор.

Върви отлично със захарни пръчици, смлени орехи или кокосови стърготини.

Изкушението на Шоши е десерт за чудо и приказ, знаем, че веднага ще се влюбите в него. А и не е никак труден за приготвяне, за разлика от много други завъртяни сладкиши. Препоръчваме ви го горещо.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.