Така се правят най-вкусните, меки и пухкави кренвиршки (любима рецепта от детството)

0
872

Тези пухкави кренвиршки са спомен от детските години и много вкусни

Предлагаме ви рецептата за най-вкусните, меки и пухкави кренвиршки. Кой не ги е ял като дете и кой не ги обича?! Правят се страшно лесно и са любими на всички, особено на малчуганите.

пухкави кренвиршки
Ще усетите вкуса от детството си с тези вкусни пухкави кренвиршки

Трябват ни едно пакетче суха мая, една лъжица захар, половин лъжица сол, едно яйце, три лъжици олио, една чаша топло прясно мляко, две чаши брашно за меко тесто, 60 грама масло, пет-шест кренвирша.

Първо трябва да си разтворим маята в топлото прясно мляко със захарта. Покриваме я и оставяме да се активизира за известно време на топло. Сипваме си после две чаши брашно в една тавичка.

Добавяме си към него солта, маята, олиото и си замесваме от тях гладко и меко тесто, като си добавяме по още брашънце. Оставяме го после да втаса и да удвои обема си.



След това си го разделяме тестото на две части и всяка от тях си я разточваме в кръг. Намазваме ги с разтопеното вече масло. Изрязваме си от тях триъгълници за кренвиршките, с желаната от нас големина.

Слагаме вътре по парче от кренвирша и завиваме хубаво. Готовите кренвиршки си ги нареждаме в намаслена вече тавичка и пак си ги оставяме да втасат за около половин час.

Поръсваме ги отгоре след това с маково семе и ги пъхаме да се запекат във фурната, която е преди това вече загрята на 180 градуса. Стигат им около двадесет минутки, за да бъдат съвсем готови за хапване.

Докато са още топли, ги намазваме леко отгоре с масълце и си ги сервираме на трапезата. Стават просто невероятно вкусни и всеки ги обожава. Особено малчуганите са луди по тях.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.