Внимание! Тези популярни хранителни комбинации са изключително вредни

0
370

Много е важно да направите осъзнат избор

В този материал ще ви разкрием няколко изключително популярни хранителни комбинации, които се оказва, че са изключително вредни.

хранителни комбинации
Много е важно да направите осъзнат избор

Както вече споменахме, тези хранителни комбинации, са сред най-често срещаните. Вероятно мнозина от вас ще се замислят и няма да ги сложат повече на трапезата си. Други пък ще пренебрегнат предупреждението и ще продължат да ги консумират.

И все пак, без значение в коя от двете групи ще попаднете, е изключително важно вашият избор да е осъзнат. След като научите истината за тези хранителни комбинации, всеки от вас ще направи сам избора си дали да продължи да ги слага на трапезата си или да ги зачеркне завинаги.

Ето кои са хранителните комбинации, които специалистите горещо препоръчват да избягвате:



Ананас и млечни продукти
Приема на кисели плодове в ранните сутрешни часове забавя значително храносмилателния процес. Освен това съдържащият се в ананаса бромелаин, може да причини интоксикация в комбинация с млечни продукти. Най-добре е да го замените със сушени сливи или праскови.

Кафе и сандвич
Вероятно на мнозина от вас закуската е точно в това съчетание поради липсата на време сутрин. Ако обичате са си хапвате сандвич с кашкавал или сирене, то е добре да знаете, че простите въглехидрати в белия хляб на позволяват на калция са се усвои напълно.

Също толкова неудачна хранителна комбинация е и белият хляб с конфитюр. Той може да доведе до сериозно възпаление на червата заради съдържащата се мая в тестото. Освен това съчетанието на тези два хранителни продукта предизвиква сериозен скок в нивата на кръвната захар.

Изводът от всичко казано дотук е да избягвате белия хляб, а ако обичате кафе заложете на истинско такова и то без захар, а не на разтворимото.

Месо и картофи
Със сигурност това е комбинацията, която мнозина от вас обожават. Едва ли има човек, който да не обича да си похапва пържолки, гарнирани с пържени картофи.
Проблемът в тази комбинация идва от факта, че съдържащата се в картофите скорбяла се обработва от алкалоидни храносмилателни течности. Протеинът в месото пък има нужда от киселинни храносмилателни течности. Съчетанието им може да предизвика стомашни болки, газове или киселини. Най-добре е да съчетавате пържолката със зеленчуци, които не съдържат нишесте като броколи, зелен фасул, карфиол, тиквички, аспержи и др.

Кайма и паста
След като се обработят въглехидратите с нишесте, се превръщат в обикновени захари, които затрудняват сериозно смилането на месото. Най-добре би било, ако заложите на здравословна паста, а не на масово разпространената бяла паста, пише Блиц.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.