Лекар разкри с какво може да се замени добре познатият Ибупрофен

0
358

Не посягайте лекомислено към медикаментите, защото можете да си навлечете много сериозни проблеми

Няма никакво съмнение, че медикаментът Ибупрофен е повече от добре познат на всички вас.

Ибупрофен
Не посягайте лекомислено към медикаментите, защото можете да си навлечете много сериозни проблеми

Вероятно мнозина от вас посягат често именно към Ибупрофен, когато усетят леко неразположение.

Излишно е да казваме, че приемът на една доза Ибупрофен, няма как да доведе до пагубни последствия за организма ви. Редовният му прием обаче може да ви излезе твърде скъпо и то далеч не става дума за финансовото измерение на нещата.

Редовният прием на медикаменти от рода на Ибупрофен може да унищожи бавно и сигурно главния филтър на тялото ви – черният дроб.
Добре е да избягвате безконтролния прием на медикаменти. Истината е, че Ибупрофен-ът, както и всички медикаменти от тази група, могат да бъдат заместени от натурални средства.



Ето кои са те:
Джинджифил
Коренът от джинджифил, е изключително полезен за здравето ви. Той може да ви помогне не само да облекчите значително болката в гърлото, а на по-късен етап да я излекувате изцяло, а и ще понижи температурата ви. В същото време той повишава тонуса. Това растение има приятен вкус и не съдържа вредни добавки като медикаментите. Имайки предвид всичко това, можете спокойно да заложите на него.

Лют червен пипер
Тази добре позната подправка има мощно противовъзпалително свойство. Освен, че укрепва имунната система, той действа отлично и за прочистване на кръвта. Лютият червен пипер ще подобри значително работата на черния дроб и ще премахне болката от остър артрит. Често пъти този продукт се ползва за лечението на алергии и мускулни спазми.

Арника
Това растение е отлично средство за лечение на заболявания на ретината. Билката съдържа не само витамини и танини, а мравчена, ябълчна и млечна киселина. Тя е естествено противовъзпалително средство.

Валериана
На валерианата отдавна се носи славата на растение, което зарежда със сили. Билката има силен аналгетичен, противовъзпалителен и седативен ефект. Тя е много добър антидепресант и помага безотказно при лечението на безсъние.

Куркума
Съдържащият се в изобилие куркумин в това растение има силен аналгетичен, противовъзпалителен, антиоксидантен и противогъбичен ефект. Тази индийска подправка е верен съюзник в противодействието на загубата на костна маса и здравето на ставите. Освен това можете да си набавите тази подправка от най-близкия магазин и то за жълти стотинки. Можете да си купите органична куркума и под формата на капсули. Подправката ще почисти основно черния ви дроб, ще понижи нивото на холестерола и ще подобри значително състоянието на кожата ви, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.