България се прости с актьора бате Николай (+видео)

0
233

Изключителен талант, невероятен актьор, велик Човек. Бате Николай остави ярка следа в българското изкуство. Научи ни да обичаме смеха, защото той е велик лек

Днес във фоайето на Народния театър „Иван Вазов“ стотици българи дойдоха, за да се поклонят за последен път пред бате Николай.

бате Николай
Саркофагът с тленните останки на бате Николай

Камерите на родните ТВ медии запечатаха трогателни сцени. Пред входа на Народния театър се изви огромна опашка. Опечалените търпеливо чакаха да поднесат своите букети за сбогом.

Фокусникът Астор, колегите и приятели на бате Николай Славчо Пеев, Анета Сотирова, Влади Въргала. Режисьори и сценаристи, представители на министерство на културата.

В миналото бате Николай ни забавляваше с чудното предаване Сладкарница „Захарно петле“. През последните години от своята кариера той отдаде огромни усилия в полза на болните деца. Създаде „Клиника по смехотерапия“. Той изнасяше скечове пред болните деца пациенти на „Пирогов“. Смехотерапията доби огромна популярност. Тя е полезна за психиката на малките пациенти. Благодарение на нея те се чувстват ободрени и заредени с положителни емоции. Не се страхуват от лекарите и от лечението.



бате Николай
Бате Николай ще живее вечно чрез своето творчество

Спокойните деца, които не се страхуват от болницата, оздравяват много по-бързо. Техните родители също се чувстват доста по-спокойни и сигурни в добрите резултати.

Бате Николай ни напусна във вторник. От неговия син художникът Стефан Николаев  научихме, че актьорът е получил инсулт и след четири дни земните му дни приключиха.

Въпреки, че беше изключителен професионалист и невероятен талант, бате Николай си остана невероятно скромен, земен и почтен човек. Така живя и така ни напусна. Той ще липсва на страшно много хора и на децата от „Пирогов“.

Но пък хората на изкуството имат едно голямо предимство пред всички нас. Те продължават да живеят години и векове дори след като не са живи чрез творчеството, което са завещали на идните поколения.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.