Принцеса Даяна е обявена за най-добрата майка

0
299

За пореден път ставаме свидетели на един феномен. Хората не забравят принцеса Даяна и тя продължава да оглавява класация след класация

Англиканската църква проведе допитване до голям брой нейни членове коя жена може да бъде определена като най-добрата майка. Допитването е посветено на Деня на майката, който на Острова се празнува като Неделя на майката.

принцеса Даяна
Обявиха принцеса Даяна за най-добрата майка

В допитването са включени 2000 души. Сред посочените имена на известни жени са Пресвета Богородица, Света майка Тереза от Калкута, принцеса Даяна, кралица Елизабет Втора, Мишел Обама, Мери Попинз и други. Може да се посочи и собствената майка.

Прави впечатление, че анкетираните мъже са отбелязали, че за тях собствената им майка е най-добрата майка. Различен отговор са дали дамите. Според тях на първо място е поставена принцеса Даяна. След нея се нарежда Света майка Тереза от Калкута.

Всички останали шокирани, че Пресвета Богородица е поставена едва на осмо място. Никой в момента не може да каже защо популярността на Божията майка е толкова ниска. При положение, че в целия християнски свят Пресвета Богородица присъства активно като икона, стенопис, статуя и в молитвите. Това важи както за православните християни, така също за католиците, протестантите и в англиканската църква.



Поради тази причина не би следвало популярността на Божията майка да бъде толкова ниска. Вярно е, че Света майка Тереза от Калкута почина през 1997 г. и че много хора са я познавали жива. Тя беше канонизирана в началото на септември 2016 г. от папа Франциск.

Личността на принцеса Даяна продължава да вълнува хората от целия свят по всякакъв начин. Като жена с изключителен стил на обличане. Като светска дама. Като жена, която посвети живота си на грижите за нещастните. Като патрон на безброй много благотворителни организации, които събраха през годините милиарди долари в полза на злощастните хора по целия свят. Като смела жена, която поведе опасната борба с противопехотните мини. Борбата завърши с успех, защото ООН ги забрани.

Не на последно място принцеса Даяна показа на всички как трябва да бъдат обичани собствените и чуждите деца. Че любовта към тях трябва да бъде изразявана по всякакъв начин.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.