Принцеса Даяна е обявена за най-добрата майка

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

За пореден път ставаме свидетели на един феномен. Хората не забравят принцеса Даяна и тя продължава да оглавява класация след класация

Англиканската църква проведе допитване до голям брой нейни членове коя жена може да бъде определена като най-добрата майка. Допитването е посветено на Деня на майката, който на Острова се празнува като Неделя на майката.

принцеса Даяна

Обявиха принцеса Даяна за най-добрата майка

В допитването са включени 2000 души. Сред посочените имена на известни жени са Пресвета Богородица, Света майка Тереза от Калкута, принцеса Даяна, кралица Елизабет Втора, Мишел Обама, Мери Попинз и други. Може да се посочи и собствената майка.

Прави впечатление, че анкетираните мъже са отбелязали, че за тях собствената им майка е най-добрата майка. Различен отговор са дали дамите. Според тях на първо място е поставена принцеса Даяна. След нея се нарежда Света майка Тереза от Калкута.

Всички останали шокирани, че Пресвета Богородица е поставена едва на осмо място. Никой в момента не може да каже защо популярността на Божията майка е толкова ниска. При положение, че в целия християнски свят Пресвета Богородица присъства активно като икона, стенопис, статуя и в молитвите. Това важи както за православните християни, така също за католиците, протестантите и в англиканската църква.Поради тази причина не би следвало популярността на Божията майка да бъде толкова ниска. Вярно е, че Света майка Тереза от Калкута почина през 1997 г. и че много хора са я познавали жива. Тя беше канонизирана в началото на септември 2016 г. от папа Франциск.

Личността на принцеса Даяна продължава да вълнува хората от целия свят по всякакъв начин. Като жена с изключителен стил на обличане. Като светска дама. Като жена, която посвети живота си на грижите за нещастните. Като патрон на безброй много благотворителни организации, които събраха през годините милиарди долари в полза на злощастните хора по целия свят. Като смела жена, която поведе опасната борба с противопехотните мини. Борбата завърши с успех, защото ООН ги забрани.

Не на последно място принцеса Даяна показа на всички как трябва да бъдат обичани собствените и чуждите деца. Че любовта към тях трябва да бъде изразявана по всякакъв начин.

 

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар