КАТ стартира нова национална акция (ето какво ще проверяват цяла седмица)

0
240

Националната акция на КАТ ще се проведе във всички населени места. Тя е организирана по линия на  ЕС и ще се състои във всички страни, които членуват в съюза

Операцията е на TISPOL. Нейната цел да се прави проверка на всички водачи на МПС-та, на пътниците в тях, на мотористите дали използват обезопасителни средства. Става дума за предпазни колани, предпазни каски, столчета за малките деца.

КАТ
КАТ ще прави стриктни проверки през цялата седмица

Акцията на КАТ започва днес – 12 март и ще продължи до 18 март 2018 г. Целта на операцията не е само да бъдат налагани глоби, а да бъдат възпитавани навици за предпазване в участниците в движението на пътя.

През последните години се използват модерни превозни средства, които са доста мощни. Водачите вдигат бързо висока скорост, която почти не се усеща в комфортното купе на автомобила. Но пък високата скорост често пъти довежда до различни по сериозност ПТП-та. Ако водачът и пътниците не са добре обезопасени, може да загинат.

Като цяло българите се научиха да возят малките деца в специалните столчета за пътуване, поставени на задните седалки в автомобилите. Въпреки това, случва се да има родители, които поради липса на средства или нехайство, да не са спазили изискванията на закона. Децата се возят седнали на голямата задна седалка или в полата на възрастен човек.



През зимния сезон моторите не се движат по републиканската пътна мрежа. С навлизане в сезона на пролетта до есента, те също се включват в движението. Мощните мотори се движат с прекалено висока скорост по пътя. Носенето на предпазна каска е задължително, но при катастрофа  тя не винаги е в състояние да спаси живота на моториста.

Освен за предпазните средства, служителите на КАТ ще проверяват дали имате  валидна винетка и застраховка „Гражданска отговорност“. Ако не сте изправни, не тръгвайте на път с превозните си средства, за да не ви наложат глоби.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.