Така се правят култови пирожки с ориз и гъби (забележително вкусни)

0
275

Тези пирожки с ориз и гъби са супер майстория, но се правят лесно

Предлагаме ви рецептата за убийствени пирожки с ориз и гъби. Класна работа са в кухнята, но пък същевременно се правят лесно. Идеални са за закуска сутрин или следобед, а малчуганите просто ги обожават.

пирожки с ориз и гъби
Страшно вкусни са тези пирожки с ориз и гъби

Трябват ни три чаши брашно, 250 грама кисело мляко, 5-6 лъжици масло, две яйца, 1-2 лъжички сол.

А за плънката си взимаме половин чаша ориз, десетина гъби, една глава лук, 20 грама масло, две яйца, магзаноз, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си замесим меко тесто от изброените за него продукти, а после си го оставяме настрани да престои за около половин час. През това време си сваряваме ориза в подсолена вода и го смесваме със ситно нарязаните гъби и лук.



Преди да ги смесим обаче, вече сме си задушили гъбките и лука в масълцето. След като сме ги смесили с ориза и сме ги готвили известно време, ги сваляме от огъня и добавяме към тях нарязаните на ситно магданоз и сварени яйца.

Подправяме ги с черен пипер и сол на вкус, и разбъркваме хубаво. Тестото си го разточваме на кора с дебелина около 0,5 сантиметра. Взимаме една водна чаша и с нея си изрязваме кръгове от тестото. В средата на всеки кръг слагаме от плънката.

Прегъваме си на две и притискаме по краищата, за да се затвори добре и да не изтече при печенето вкусната плънка. Пъхаме пирожките във фурната, където ги оставяме да се изпекат, но на умерена температура.

Стават страшно вкусни и са идеални, както за сутрешна, така и за следобедна закуска. Стават и за всяко друго ядене, зависи от предпочитанията ви.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.