Това са най-вкусните пълнени пилешки гърди (различни и страшно апетитни)

0
298

Тези пълнени пилешки гърди стават ястие за чудо и приказ

Предлагаме ви рецептата за може би най-вкусните пълнени пилешки гърди. Много идейни и разнообразни като начин на приготвяне, те стават ястие за чудо и приказ. Не се колебайте, ами бързо си ги измайсторете.

пълнени пилешки гърди
Разкошни са тези пълнени пилешки гърди – различни, идейни и повече от вкусни

Трябват ни две по 140 грама филе от пилешки гърди, 50 грама прошуто. За плънката си взимаме две лъжици крема сирене, две лъжици нарязани на ситно сушени домати, две лъжици галета, сол на вкус.

За сервиране са ни необходими 300 грама обелена и нарязана на кубчета тиква, три нарязани на филийки тиквички, две лъжици зехтин.

Първо трябва да си загреем фурната на 200 градуса. След това във всяко пилешко филе си изрязваме по един джоб хоризонтално.



Смесваме си крема сиренето с доматите и галетата. С тази готова смес си пълним всеки от пилешките джобове.

Около всяко филе след това си навиваме прошуто и ги слагаме във форма за печене, застлана преди това с хартия и напръскана с една лъжица зехтин.

Слагаме си и почистените и вече нарязани зеленчуци, които сме поръсили с останалия зехтин и подправили със сол.

Нареждаме си ги около месото и пъхаме да се пекат във фурната за около 30-ина минутки, докато добият апетитен златист цвят.

След като ястието ни е вече готово за хапване, преди да го сервираме на масата, си го покриваме с фолио за около пет минутки, за да стане още по-вкусно.

Уникална идея е тази рецепта и сме сигурни, че ще ви хареса страшно много. На вас и на вашите приятели, близки и любими хора.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.