Депресията не е въпрос на емоционално неразположение (това са точните причини)

0
384

Свикнали сме да казваме, че депресията се появява, когато човек има проблеми или е нещастен. Световни учени откриха истинските причини за появата на депресия

Наличието на проблеми и нещастие са най-външните прояви на една депресия. Но зад тези причини се крият дълбоки физиологични дефицити.

депресията
Депресията не се лекува с антидепресанти

Ако един човек е физиологично здрав и балансиран, дори и да има проблеми, той много бързо ще ги преодолее и няма да изпадне в депресия. Ако един човек е хормонално и физиологично небалансиран, един проблем, дори и не толкова сериозен, лесно ще го  потопи в депресията.

Проведени са научни изследвания от финландски учени. Резултатите са изключително интересни. Човек изпада в депресия, когато в организма му има недостиг на жизнено необходимия  аргинин. Аргинин е аминокиселина, която участва в производството на азотен окис. Азотният окис е важен за ритъма на сърцето, за повишаване на имунната система и за устойчивостта на нервната система.

Ако в организма на един човек протичат болестотворни процеси или има възпаления, нивата на аргинин може да се понижат. Това ще окаже негативно въздействие върху нервната система и човекът може лесно да стане жертва на депресия и на други нервни разстройства.



На база тези нови медицински открития трябва да се промени подходът при лечение на депресията. Например, ако един човек отиде при психиатър, защото се чувства емоционално нестабилен, лекарят не трябва да го тъпче с антидепресанти. Трябва да му бъдат назначени други изследвания за установяване нивото на аминокиселини и кръвната картина.  Когато бъде възстановено нивото на аминокиселините, човекът ще възвърне своето душевно равновесие.

Освен ниското ниво на аминокиселини,  липсата на слънце и на достатъчно светлина също е предпоставка за появата на депресия. Занижава се нивото на витамин D, който е важен за здрави кожа, коса, нокти и кости. Липсата на достатъчно захар в организма довежда до понижени нива на ендорфин, т.нар. хормон на щастието. Липсата на желязо в кръвта също е опасна. Желязото помага на кислорода да се движи чрез кръвта до всички клетки. Липсата на кислород  е опасна за здравето на клетките – те загиват.  Наличието на достатъчно кислород в кръвта и в клетките укрепва и регулира нервната система на всеки човек.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.