Проф. Стивън Хокинг почина: Светът на науката изгуби един гений

0
343

Децата на проф. Стивън Хокинг пуснаха съобщение, че рано днес техният знаменит баща се е преселил в другите измерения. Съболезнования на Люси, Тим и Робърт!

Стивън Хокинг почина  на 76-годишна възраст. През годините е обучил стотици хиляди студенти от целия свят.

Стивън Хокинг
Папа Франциск благославя проф. Стивън Хокинг

Професорът страдаше от амиотрофична латерална склероза. Въпреки, че дълги години беше почти неподвижен в инвалидната количка, неговият мозък и интелект бяха на свръх високо ниво. Проф. Хокинг показа, че човек не трябва да се отказва от своите планове и мечти, само защото не се намира в конвенционалната физическа форма.

Проф. Стивън Хокинг е явление в света на науката. Той е автор на няколко научни труда, с които преобръща представите на хората за появата на Вселената. Трудът „Кратка история на времето“ донася на проф. Стивън Хокинг световна известност.

Съдбата на професора астрофизик е предопределена от самата му раждане. Той се появява на белия свят 300 години след кончината на Галилео Галилей.



Стивън Хокинг е роден в Северен Лондон. По време на Втората световна война семейството му решава да напусне столицата и да се премести в малкия град Кеймбридж. Там обстановката е спокойна и не съществува заплаха за живота на хората.

Но в онези години никой не е  предполагал, че младият и любознателен Стивън един ден ще стане светило в света на световната наука. Че точно в град Кеймбридж ще вземе образование, ще остане да правни научна кариера и ще плени сърцата на своите почитатели от целия свят.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.