Ето защо специалистите препоръчват горещо да консумирате редовно авокадо

0
333

Със сигурност няма да сгрешите, ако добавите този плод към ежедневното ви меню

Специалистите по здравословно хранене препоръчват горещо редовната консумация на авокадо и това не е никак случайно.

авокадо
Със сигурност няма да сгрешите, ако добавите този плод към ежедневното ви меню

Вероятно сте наясно с факта, че вкусното авокадо регулира апетита, намалява желанието ви за консумация на сладки изкушения. Освен това подобрява значително вкуса на храната. Не на последно място – помага да се избавите от някой и друг сантиметър от талията.

Разбира се не трябва да се пренебрегва и фактът, че вкусното авокадо е отличен източник на забележете – добри мазнини, а не просто на мазнини.
При все, че този плод е доста калоричен, той по никакъв начин не пречи на процеса на отслабване, дори напротив – подпомага го. Само в 100 гр. авокадо се съдържат 332 калории.

Можете да извлечете доста ползи за здравето и организма си от редовната консумация на авокадо. Ето кои са те:



Регулира апетита
Ако страдате от прекалено добър апетит и понечвате да сложите в устата си всяка храна, която ви се весне пред погледа, то за вас консумацията на авокадо е направо задължителна. Достатъчно е да приемате дори само по една супена лъжица от този плод. Тя ще сведе до минимум желанието ви да се натъпчете с мазни закуски, които със сигурност не биха ви били от полза.

Резултатите от проведените редица изследвания сочат безапелационно, че редовната консумация на умерено количество авокадо ще ви засити. Колкото и невероятно да ви звучи, хората които консумират редовно авокадо имат с 40% по-малък апетит за закуски, било то сутрешни или следобедни.

Регулира нивото на холестерола
Много пъти сме говорили от тежките вреди, които нанасят високите стойности на лошия холестерол. Консумацията на авокадо е един от най-лесните и приятни начини за справяне с този проблем. Достатъчно е да консумирате този плод в продължение на пет последователни седмици, за да намалите значително нивата на лошия холестерол.

Намалява значително сантиметрите от талията
Олеиновите и мононенаситените мазнини, съдържащи се в авокадото са отличен съюзник в унищожаването на коремните мазнини. Ако го консумирате редовно, можете да сте сигурни, че ще предотвратите натрупването на мастни депозити около стомаха и талията.

Намалява желанието за сладки изкушения
Този мъничък на пръв поглед плод носи огромни ползи за организма ви. Консумацията на авокадо осигурява на тялото ви над 20 минерала и витамини, които са от изключителна важност за контрола над теглото.
Един от витамините, съдържащи се в този плод е витамин К, който помага при разграждането на захарите, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.