Бързи, евтини и много вкусни пълнени домати на фурна

0
314

Тези пълнени домати на фурна са чудесни за всеки ден

Предлагаме ви рецептата за бързи, лесни, евтини и супер вкусни пълнени домати на фурна. Прекрасно решение за всеки ден, а и са повече от диетични. Затова бързо стават любими на дамите, които постоянно се грижат за талията си.

пълнени домати на фурна
Лесни, евтини, но чудно вкусни са тези пълнени домати на фурна

Трябват ни четири яйца, четири домата, две скилидки чесън, една лъжичка ситно нарязан магданоз, 150 грама олио, червен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си измием доматите, а после да си ги подсушим хубаво с една кърпа и да отрежем горната им част – капачето. Чесъна си го намачкваме и го запържваме леко в олиото.

След това го изваждаме от него и го слагаме настрани. В същата тази мазнина си поставяме доматите и ги пържим, но на бавен огън. Първо ги пържим с отрязаната част надолу, а после ги обръщаме. Отнема ни по 5 минутки от всяка страна, не повече.



След като омекнат доматите, с помощта на една лъжичка трябва да им извадим сърцевината и да направим вдлъбнатина, в която ще сложим яйцата.

Издълбаните домати ги слагаме в подходящ огнеупорен съд, овкусявdме ги първо с пипера и сол на вкус, а после чукваме в тях по едно яйце. Внимавайте жълтъците да останат цели, за да е по-красиво като сервирате ястието.

Пъхаме после тавата във фурната, която преди това сме загряли на температура от 200 градуса и оставяме да се пече за близо десетина минутки. Като извадим доматите от печката, ги поръсваме с накълцан на ситно пресен магданоз и ги сервираме на трапезата.

Както виждате, много са лесни и още по-евтини. Нищо и никаква рецепта уж, а става наистина невероятно вкусно. А и много леко, което я прави подходяща и при диети за отслабване.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.