Стана ясно коя е българската стюардеса, която загина от самолета

0
401

На 14 март 2018 г. официалните власти пускат съобщение за трагичен инцидент на летището. Стюардеса пада от аварийния изход на самолет и загива

Информацията беше публикувана на сайта RedPepperUG.  Причината е, че трагедията се случи на летището в столицата на Уганда.

стюардеса
Българската стюардеса паднала от аварийния изход на самолета

На въпросното летище е паркиран самолет „Боинг 777“, собственост на „Емирейтс“. Още на 14 март 2018 г. е получена информация в българското генерално консулство в Дубай.  Посочено е, че българка с инициали Е.Й. е загинала. Въпросната жена е била стюардеса от екипажа на „Емирейтс“.

По-късно излезе информация коя точно е загинала българка.  Известният в чужбина сайт Trumpetnews пусна копие от личната карта на загиналата стюардеса.  Тя се казва Елена Василева Йончева. Родена е в Русе през 1971 г. На 10 април трябваше да навърши 47 години.

Направено разследване от „Монитор“ показа, че Елена Василева е завършила русенската езикова гимназия.  Омъжена е в чужбина и повече от 20 години живее зад граница.  Съседи разказали, че бащата на Елена починал през 2000 г., а майка й – рускиня  след това.



Българската стюардеса се прибирала през лятото за няколко дни в семейния апартамент. Винаги плащала необходимите суми на домоуправителя. Нито тя, нито нейните родители са имали конфликтни ситуации със съседите си.  Помнят ги като добри и скромни хора.

стюардеса Уганда
Личната карта на българската стюардеса, която загина в  Уганда

С официалното съобщение на властите в Уганда се споменаваше, че може да се касае за опит за самоубийство. Но за момента тази версия не е потвърдена. Разследването може да покаже, че някой е предизвикал смъртта на българската стюардеса.

След като била намерена на пистата, Елена Йончева все още била жива. Откарана е в най-близката болница, но там починала, следствие големите травми при падането.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.