Арестуваха двама български педофили (борбата с тях тече с пълна сила)

0
424

С навлизане на интернет и ФБ в живота на хората, се появиха много педофили. Не са малко децата, които попадат в тяхното полезрение и са потърпевши от техните набези

Ръководителят на отдел „Киберпресътъпления“ при ГДБОП комисар Явор Колев съобщи добрата новина и коментира този тип социално престъпление.

педофили
ГДБОП залови двама педофили от град Дупница

Педофилията наистина се превръща в социално престъпление, защото през ФБ тези психопати имат възможност да контактуват със своите жертви чрез фалшиви профили.

Двамата български педофили са от Дупница. Комисар Колев обяснява, че чрез ФБ единият от тях е успял да примами 13 момичета. Децата са възраст от 11 до 13 години. Въпросният педофил успял да осъществи реални срещи с някои от момичетата. Те били малтретирани сексуално.

Служителите от отдел „Киберпресътъпления“ към ГДБОП успяват да закрият неговия профил. В момента, в който е бил заловен от ГДБОП, е иззет личният му телефон. В него разследващите откриват нов ФБ профил. Чрез него е осъществил контакти с деца от цялата страна.



Комисар Явор Колев обяснява, че педофилите не са хора, които могат лесно да бъдат разпознати. Те имат образование, професии, добра реализация и доходи. Най-често избират професии, свързани с деца. Затова е важно родителите да са наясно кой обучава техните деца. Кой се грижи за тях, когато ходят на дискотека, на школа по изкуства, на спорт или на други места.

Но тук идва друг проблем. Децата не искат да споделят с техните родители какво правят в интернет. Те знаят, че родителите не им позволяват да си губят времето в нета, защото желаят децата им да си учат уроците. Затова се крият. Предпочитат да сърфират нощно време или когато вкъщи няма възрастни хора.

Един от големите проблеми у нас е липсата на национален регистър на педофилите. Комисар Колев казва, че след като българските педофили изтърпят своето съдебно наказание или присъда, никой не знае какво се случва с тях.  Например, къде работят, с какво се занимават. Ако има такъв национален регистър, това означава, че те са длъжни да дават актуална информация за техния живот и занимания.

Комисар Колев акцентира, че падофилите  не се занимават с порно сайтовете. Те търсят реална връзка с децата. Това се случва също и в различните сайтове за игри като jivotno.com, например.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.