Кралица Елизабет благослови принц Хари, Кейт и Уилям присъстваха на парада

0
374

Днес в Лондон се проведе празничен военен парад. Специални гости на тържеството бяха Кейт и Уилям. Кралица Елизабет ги оторизирала да представляват кралското семейство

Денят 17 март е специален на Ирландия. Ирландците почитат своя покровител Свети Патрик.

Кейт и Уилям
Кейт и Уилям на парада по случай Свети Патрик

Според легендата Свети Патрик изгонил змиите и дал шанс на населението да обитава спокойно своите земи. Символът на Свети Патрик е детелината. В британския флаг, известен като Юниън Джак има три кръста – на Свети Георги, на Свети Андрей Първозвани и на Свети Патрик.

На 17 март военните и гражданите се закичват с детелини. Същото важи и за кралските особи Кейт и Уилям. Букетче с детелини краси военната шапка на принц Уилям, а херцогиня Кейт е закичена на палтото. Те почитат празника и с чаша бира Гинес.

И днес Кейт и Уилям бяха в центъра на медиите. Бременната херцогиня за пореден път направи впечатление със своето елегантно палто в тъмно зелен цвят. Цветът е тематичен за празника на Свети Патрик. Палтото е декорирано с черна кожа на маншетите и на яката. Херцогинята е сложила малка елегантна шапка върху прибраната си коса.



Преди няколко дни кралица Елизабет Втора официално даде своето съгласие за брака на принц Хари с Мегън Маркъл. Съгласието е в писмен вид. В него се казва, че кралицата обявява своето съгласие за брачни отношения между нейния обичан внук и  Рейчъл Меган Маркъл.

Под съгласието е поставен големият печат на кралството и е вписан в регистъра на вътрешния съвет. Вътрешният съвет към Бъкингамския дворец датира от векове.

Сватбата на принц Хари ще се състои на 19 май 2018 г. в параклиса на Свети Георги в замъка Уиндзор. Кралица Елизабет Втора ще присъства, заедно с цялото семейство. Сред поканените официални гости ще има и обикновени поданици. Всички останали ще могат да видят на живо младоженците след церемонията, когато с каляска ще обиколят улиците около замъка Уиндзор.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.