Бурният вятър днес нанесе огромни щети у нас (обзор)

0
220

Изтръгнати стълбове, изтръгнати дървета и отнесени покриви на сгради. Това е част от драматичната обстановка в страната следствие бурния вятър

Най-страшно е положението във Враца и в региона. Бурята нанесе огромни щети.

вятър
Един от свалените покриви от бурния вятър

Пред репортер на Нова ТВ семейство разказва за драмата, която са изживели. Били вкъщи, когато покривът литнал. Хората извадили огромен късмет, че не са пострадали.  Но те споделят, че са се изплашили страшно много.

Други жители на Враца разказват как бурният вятър разнасял част и от покриви, керемиди и конструкции като детски играчки. Добрата новина е, че са нанесени само материални щети. Няма пострадали хора.

Семейство във Враца празнували рожден ден. Част от покрива е вдигнат и е отнесен встрани в двора. Хората разказват, че вятърът вдигнал кофите за боклук и други предмети от дворовете. Днес от общината бяха изпратени екипи, които слагаха найлони по покривите на пострадалите къщи. Така достъпът на водата от дъжда към стаите беше пресечен.



Кметът на град Враца г-н Калин Каменов обяснява, че на Общината ще й бъде необходима поне една седмица, за да възстанови щетите. Има съборени стълбове, накъсани жици и други повреди. Съборени са дървета. Има изпочупени клони, разпилени по земята. Има изкоренени дървета.

Положението и в други части на страната също е аналогично. В София са подадени повече от 60 сигнала за опасни ламарини и за паднали дървета. Падна изолацията на наскоро саниран блок в София.  Шест села в област Ловеч останаха без ток. Пътят за Узана край Габрово вече е разчистен от съборените от вятъра дървета.

Във вечерните часове вятърът утихна навсякъде и валежите спряха. Утре се очакват отново валежи от дъжд. Във високите части ще има валежи от сняг.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.