Любовта, без която не можем, ни дава сили за живот

0
271

Темата за любовта е сила, е древна колкото света. Но колко от нас могат да се похвалят, че са имали късмета и щастието да изживеят истинската голяма любов

Астрологът Хули Леонис говори за любовта е сила, докато гостува в предаването „Всеки следобед с Криси“ по Канал 3.

любовта е сила
Който успее да срещне любовта е голям късметлия

Той обяснява, че хората масово я възприемат като някакъв копнеж, който трябва да бъде постигнат. Но никой не разбира как да го постигне.

Човек има възможност да я блокира, ако счита, че може да бъде наранен. Ако едно дете е било наранено емоционално на 5, 10 или на 20 години, то приема, че е било наранено и нищо повече.

Но когато стане на 30 години, този човек започва да гледа на нещата под различен ъгъл. Хули Леонис обяснява, че ние  сме в постоянен енергиен обмен с околния свят. Така, че дори и когато на пръв поглед някой е бил емоционално наранен, не може да не е извлякъл някаква поука от въпросната ситуация.



Любовта в литературата е различна от тази в живота. Тази между Ромео и Жулиета е забранената любов. И днес на много места по света е проява на неуважение към семейството и родителите ако някой реши да се жени за неподходящ човек. Подходящ се има предвид от същото социално и финансово положение.

До средата на 20 век любовта се е случвала през първа чакра – въпрос на оцеляване. При това положение хората са започвали да изпитват привързаност и обич в името на брака и децата, но това съвсем не е любовта.

Любовта е сила, която се случва от най-висшите нива. В самата любов се съдържа елементът на безусловност. Обичаш някого, просто защото го обичаш. Не го обичаш, защото е млад или красив, богат или успял. Или защото имаш някаква изгода от него.

Най-често такава безусловна любов хората изпитват към своето хоби или към домашните си любимци. Ние нищо не очакваме от тях, но ги обичаме и се грижим за тях. Те също ни отвръщат със своята безусловна любов.

Случва се понякога човек да обича някого без да има конкретна причина за това. И без да има логично обяснение. Това не е твоят партньор, не е роднина или член на семейството. Някой чужд, дори непознат човек.

В астрологията любовта се измерва с 5 и с 11 дом. Срещу домът на любовта стои домът на свободата. В новото време, в което живеем, любовта все повече ще се изразява чрез сърдечната чакра.

Децата се раждат заредени с чиста любов. В самия живот, посредством социализацията, започват да губят част от нея. В любовта егото отстъпва на заден план. Вместо  „Аз“ се казва „Ние“.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.