Любовта, без която не можем, ни дава сили за живот

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Темата за любовта е сила, е древна колкото света. Но колко от нас могат да се похвалят, че са имали късмета и щастието да изживеят истинската голяма любов

Астрологът Хули Леонис говори за любовта е сила, докато гостува в предаването “Всеки следобед с Криси” по Канал 3.

любовта е сила

Който успее да срещне любовта е голям късметлия

Той обяснява, че хората масово я възприемат като някакъв копнеж, който трябва да бъде постигнат. Но никой не разбира как да го постигне.

Човек има възможност да я блокира, ако счита, че може да бъде наранен. Ако едно дете е било наранено емоционално на 5, 10 или на 20 години, то приема, че е било наранено и нищо повече.

Но когато стане на 30 години, този човек започва да гледа на нещата под различен ъгъл. Хули Леонис обяснява, че ние  сме в постоянен енергиен обмен с околния свят. Така, че дори и когато на пръв поглед някой е бил емоционално наранен, не може да не е извлякъл някаква поука от въпросната ситуация.Любовта в литературата е различна от тази в живота. Тази между Ромео и Жулиета е забранената любов. И днес на много места по света е проява на неуважение към семейството и родителите ако някой реши да се жени за неподходящ човек. Подходящ се има предвид от същото социално и финансово положение.

До средата на 20 век любовта се е случвала през първа чакра – въпрос на оцеляване. При това положение хората са започвали да изпитват привързаност и обич в името на брака и децата, но това съвсем не е любовта.

Любовта е сила, която се случва от най-висшите нива. В самата любов се съдържа елементът на безусловност. Обичаш някого, просто защото го обичаш. Не го обичаш, защото е млад или красив, богат или успял. Или защото имаш някаква изгода от него.

Най-често такава безусловна любов хората изпитват към своето хоби или към домашните си любимци. Ние нищо не очакваме от тях, но ги обичаме и се грижим за тях. Те също ни отвръщат със своята безусловна любов.

Случва се понякога човек да обича някого без да има конкретна причина за това. И без да има логично обяснение. Това не е твоят партньор, не е роднина или член на семейството. Някой чужд, дори непознат човек.

В астрологията любовта се измерва с 5 и с 11 дом. Срещу домът на любовта стои домът на свободата. В новото време, в което живеем, любовта все повече ще се изразява чрез сърдечната чакра.

Децата се раждат заредени с чиста любов. В самия живот, посредством социализацията, започват да губят част от нея. В любовта егото отстъпва на заден план. Вместо  “Аз” се казва “Ние”.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар