Майсторски зимен гювеч правим лесно и си облизваме пръстите

0
293

Този зимен гювеч става ястие за чудо и приказ

Предлагаме ви рецептата за лесен и вкусен зимен гювеч. Наистина майсторска работа, която обаче винаги се получава перфектно и няма начин да го объркате. Горещо ви го препоръчваме, защото е разкошен.

зимен гювеч
Разкошен става този вкусен и лесен зимен гювеч

Трябват ни един килограм картофи, един килограм сурова кълцана наденица, два стръка праз, пет лъжици доматено пюре, три моркова, един патладжан, сто грама грах, няколко печурки.

Взимаме си също едно пакетче краве масло, половин чаша бяло вино, пет сухи чушки, чубрица, един дафинов лист, червен пипер, черен пипер, сол на вкус.

Тези продукти са на око и са достатъчни за пет порции от гювеча, като може да си го направите и по-голям по ваше желание.



Важното при него е, че се прави лесно като детска игра.

Цялата му „олелия“ е в това да съберете всички посочени продукти и да ги объркате заедно в гювеча. Разбира се, преди това си измивате и нарязвате всичко, което трябва.

Но няма нужда нито от предварително запържване, нито от сваряване на нещо, нито от каквото и да било друго въртене в кухнята.

Просто си слагаме съставките заедно в гювеча, подправяме си ги с подправките и ги разбъркваме хубаво.

А след това пъхаме гювеча във фурната, където го оставяме да се пече на умерена температура до готовност.

Обикновено са му нужни около два часа, за да е напълно готов. Още горещ си го сервираме на масата и си облизваме пръстите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.