Тежки катастрофи на пътя днес, заради лошото време

0
334

Лошото време и обилният снеговалеж днес причиниха катастрофи на пътя. Утре пътната настилка също ще крие опасности за водачите. Спазвайте позволената скорост и правилата за движение!

Двете катастрофи, за които ще научите по-долу са най-фрапиращите пътни инциденти, които се случиха днес.

катастрофа
При първата катастрофа лекият автомобил се приземи по таван

Поради заснежения асфалт, лек автомобил излетя извън лентата за движение. Приземи се в крайпътната шанца по таван. За момента се изтъква като причина шофиране с превишена скорост. Инцидентът става в Русе до КТМ.

В лекия автомобил е пътувал само водачът. Той не е пострадал. Само се е изплашил от случката. Пристигналите на място спасителни екипи успяват да извадят превозното средство. Но до обяд движението беше затруднено, писаха в  briagnews.bg.

Втората тежка катастрофа е на пътя между Русе и Бяла. ТИР с турска регистрация и кола с румънска регистрация се блъскат. В колата е пътувало семейство, което се прибирало към град Букурещ.



ТИР-ът е с ремарке, което се поднася. Навлиза в съседната лента и там засича лекия автомобил. Колата попада под ремаркето. За щастие двамата пътници са с дребни травми. Животът им е спасен, благодарение на въздушните възглавници. Дори отказали преглед от екипа на Спешна помощ, който пристигнал на мястото на станалата катастрофа.

След тяхната кола под ремаркето попаднал друг автомобил. Той се отървал с минимални щети. Румънската кола е със счупено предно стъкло и с намачкана предна част – капак и броня.

Днес, въпреки че валеше сняг, времето беше сравнително меко. През нощта температурите ще паднат и водата по асфалта ще замръзне.

Тръгвайки утре сутринта на път, бъдете особено внимателни. Не шофирайте с висока скорост. Не предприемайте ненужни и рисковани изпреварвания.  Не отнемайте предимството на другите превозни средства. Единствено спазването на закона ще ви гарантира безпроблемно и успешно пътуване и пристигане.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.