Вижте внучката на Христо Стоичков в народна носия (ФОТО)

0
540

Гордост за дядо Христо Стоичков! В Инстаграм се появи снимка, която  Мика Стоичкова публикува. На нея малката Миа е облечена в народна носия

Малката сладка внучка на Христо Стоичков изглежда чудесно с бродирана риза и с пъстра престилка. Така облечена Миа се появила в детската градина.

Христо Стоичков
Христо Стоичков е щастлив дядо

Христо Стоичков е един доказан родолюбец. Не сме го виждали в потури и с калпак на главата, но пък винаги е показвал своята обич към България с големи дела.

Минала година Камата организира страхотен мач в Стара Загора. Той имаше благотворителен характер. За мача пристигнаха най-големите футболни легенди.

Те направиха страхотен спектакъл на стадиона. На следващия ден след мача, Христо Стоичков ги заведе в Историческия музей на Стара Загора.



Гостите бяха посрещнати лично от директора на музея. Имаха възможност да се запознаят с многовековната история на България.

Като истински домакин, Камата също даваше разяснения за миналото на своята Родина. Всички си направиха снимки за спомен. После се разписаха върху футболна фланелка с номер 8 и я подариха на музея.

Този благотворителен мач беше продължение на грандиозния спектакъл в София по случая личния юбилей на Христо Стоичков. Събраните средства бяха дарени за нуждаещите се.

Христо Стоичков
Внучката на Христо Стоичков Миа вече е пораснала и е облечена в народна носия

Но Христо Стоичков не е човек, който държи на показността, а на дълбоката благотворителност. През 2012 г. в Габрово е организиран благотворителен мач. Неговата цел е набиране на средства за болен футболист.

Освен Камата, поканата приема и Наско Сираков. По това време Стоичков е треньор на „Литекс“ Ловеч. Той не могъл да отиде навреме, за да се включи в играта. Но макар и със закъснение се появява, за да подкрепи своя болен колега.

Жителите на Габрово продължават да си спомнят за мача в помощ на футболиста Руси Пенчев и подкрепата на известните Стоичков и Сираков.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.