Кога ще спрат валежите от сняг?

0
424

Зимата май се завърна с пълна сила

Вероятно и вие като мнозина си задавате въпроса кога ще спрат валежите от сняг.

сняг
Зимата май се завърна с пълна сила

Факт е, че вместо да се гласи да си тръгне, зимата се завърна с пълна сила и то точно в деня, в който отбелязваме пролетното равноденствие или т.нар. първа пролет.

Това стана повод мнозина да се запитат кога ще спрат валежите от сняг и най-вече дали идва пролетта или пък се завръща зимата. Е, на фона на прогнозата за времето за следващите няколко дни, може би няма да е грешка, ако кажем, че зимата се завръща отново.

Обилните валежи от сняг станаха повод за стотици шеги в социалните мрежи. Някои от тях гласят, че Баба Марта е влязла в критическата и поради тази причина го е подкарала на топли и студени вълни.



Появиха се и честитки за първа пролет, които гласят, че през зимата си е било друго – топло, зелено, навсякъде цъфнали дървета, пчелички…
Колкото и шеговито да изглеждат тези мисли, в тях има и голяма доза истина. Не можете да го отречете, нали?

И тъй като мнозина вече са се настроили, че зимата е към края си и вече е ред на пролетта, се питат кога ще спрат валежите от сняг и ще започнат да се покачват температурите. Метеоролозите успокояват, че и това ще се случи и то е неизбежно, но пък е въпрос на време.

Истината е, че усложнената метеорологична обстановка над страната ни ще се задържи и през следващите няколко дни.
Валежите от сняг и падането на температурите се дължат на средиземноморски циклон, който преминава твърде бавно през страната ни.

В ефира на сутрешния блок на Нова тв, синоптикът от БАН Красимир Стоев заяви, че снегът, който започна да вали през изминалата нощ, ще натрупа по-сериозна бяла пелена в западна и Северна България, както и в Предбалкана.

Само в югоизточните райони на страната не се очаква да се образува снежна покривка. Синоптиците предупредиха и за опасно време. В сила е и оранжев предупредителен код за опасно време.

Утре около обяд се очаква валежите от сняг да започнат да отслабват, но това явление ще е за кратко.
Още през нощта срещу събота отново ще завали и в много райони на страната ще натрупа нова снежна покривка.

На 27 март страната ни ще бъде застигната от нов средиземноморски циклон, който ще донесе поредната порция валежи. Добрата новина е, че този път те ще са от дъжд, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.