Знаете ли как трябва да се държите в църква?

0
308

Добре е да сте наясно с тях преди да прекрачите прага на храма

Вероятно сте посещавали църква, особено по празниците много пъти досега. Знаете ли обаче как трябва да се държите в църква?

църква
Добре е да сте наясно с тях преди да прекрачите прага на храма

Има определени правила, които трябва да се спазват от момента, в който прекрачите прага на храма. Хората, които прекрачват прага на църква, трябва да се съобразяват със строгите правила за поведение. Именно с тях ще ви запознаем в следващите редове.

Правилата са тези, които плашат много от хората, които посещават църква за пръв път. Независимо от това кога и колко често влизате в църква, правилата трябва да се спазват. Ще ви запознаем с основните правила на православната църква, които трябва да се спазват, без значение дали я посещавате в празничен или делничен ден.

В този ред на мисли, ако възнамерявате да посетите храма в празничен ден, то трябва да сте там, преди да е започнала молитвата, за да не я прекъсвате. Обикновено времето на службата се отбелязва на входната врата, за да е ясно за всички посетители.



И представителите на силния пол и дамите, трябва да посещават църквата, пременени в чисти, спретнати и скромни дрехи. По никакъв начин не трябва да демонстрирате богатство. Скромността ви е знак на уважение към Господ и неговия дом (църковния храм).

Освен това дрехите, с които сте облечени трябва да са съобразени така, че да покриват ръцете и краката ви. Именно поради тази причина не можете да си позволите да влезете в храма облечени с тениска и шорти например.

Другото правило, с което трябва да се съобразите при посещението на църковен храм е цветът на дрехите ви. Те не трябва да са в ярки цветове, нито пък да са провокативни. Освен това върху тях не трябва да има дупки, надписи и разфасовки.

Главата на мъжете обаче за сметка на крайниците, не трябва да е покрита. Това означава, че трябва да махнете шапката, която евентуално сте сложили, за да се предпазите от студа или слънцето.

Дрехите на дамите трябва да са скромни и да покриват фигурите им, а не да ги стягат.
Те задължително трябва да покриват гърдите и краката. Най-късата пола, с която можете да си позволите да влезете в храма, е до коляното.
Жените трябва да носят и забрадки при влизане в църква.

Покритата глава на жената в храма, е знак на уважение към Господ. Не забравяйте, че именно той е господар на църквата и задължително там трябва да спазваме неговите правила, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.