Изключително полезни съвети дадени от топ кулинари

0
319

Със сигурност тези съвети ще са ви от полза

Тези изключително полезни съвети дадени от топ кулинари, ще са ви от огромна полза в кухнята.

съвети
Със сигурност тези съвети ще са ви от полза

Вероятно мнозина от вас ще се съгласят с това, че готвенето е цяло изкуство. А и никак не е лошо да сте наясно с някои тънкости от занаята, които не само ще ви спестят време, а и ще ви помогнат ястията да станат по-вкусни.

Всеки е наясно, че за да се получат нещата в кухнята, човек трябва да има не само талант, а и знания. Както и при всяко друго изкуство, готвенето също има своите малки тайни, които ще са ви от огромна полза. Именно тях поколенията готвачи предават един на друг.

В следващите редове ще ви разкрием някои малко познати техники, които ще ви помогнат да направите ястията си не само достатъчно вкусни, а и добри. Те ще са наравно с приготвените от най-добрите майстори в лъскавите ресторанти.



Ето и полезните съвети на топ готвачите:

Ако обичате люти чушки, но не сте почитатели на твърде пикантния им вкус, има начин да се справите с този проблем. Трябва само да разрежете чушката и да извадите семенната част, както и нишките, на които е закрепена тя. След това изплакнете чушката под студена течаща вода. По този начин ще запазите аромата й, но ще се избавите от силната лютивина.

Ако искате да приготвите картофи с хрупкава коричка, но без да ги пържите, има решение. Поставете ги в тава и ги поръсете с малко брашно. Така при печенето те ще се сдобият с невероятно вкусна и хрупкава коричка.

Ако искате десерта ви да е по-малко мазен и с по-малко калории, също има начин. Не, това далеч не означава, че трябва да се лишавате от него. Един от изпитаните съвети на топ кулинарите гласи, че в такъв случай трябва да замените 3 с.л. от крема с извара.

Много домакини са изправени пред дилемата дали да зеленчуците трябва да се сготвят със студена или с вряла вода. Отговорът е – и двете. Разликата обаче е там, че тези зеленчуци, които растат под земята, трябва да се готвят или варят в студена вода, а тези, които са над земята – във вряла.

Ако сте любители на цвеклото, е добре да го приготвяте във фолио. По този начин ще запазите не само вкусовите му качества и цвета, а и така полезните витамини, съдържащи се в него.

Убедени сме, че всеки един от тези съвети ще ви е от полза в кулинарията, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.