А вие страдате ли от недостиг на йод? Ето как да разберете!

0
501

Най-добре е да се консултирате с лекар

Ако и вие страдате от недостиг на йод, а все още не знаете за този проблем, има
Няколко лесни начина да разберете.

недостиг на йод
Най-добре е да се консултирате с лекар

В следващите редове ще ви разкрием как можете да установите в домашни условия, че страдате от недостиг на йод. Разбира се това далеч не означава, че не трябва да посетите лекар. Можете обаче да приложите тези няколко метода, за да научите истината, преди да са станали готови резултатите.

Докато някои хора отлагат максимално дълго във времето научаването на истината за здравословното им състояние, то други нямат търпение и биха искали да я научат на момента. Именно за вторите ще е от полза установяването на недостиг на йод в организма и то в домашни условия.

Първо да започнем от там, че йодът е химичен елемент, който има огромна роля за хормоните на щитовидната жлеза. Тя пък на свой ред е натоварена с отговорността за регулирането на метаболизма и растежа.



При недостиг на йод в съчетание с диета при децата, може да се стигне до забавяне на мозъчното развитие. Освен това състоянието може да доведе до сънливост, повишаване на холестерола, постоянна отпадналост, наддаване на тегло, депресивни състояния, умора, както и подуване на щитовидната жлеза.

Едва ли някой изпитва съмнение по отношение на това, че всички микроелементи, са от огромна важност за състоянието и здравето на организма. Вероятно това сте го чували много пъти и наистина е така.

Много е важно да приемате в достатъчни количества всички микро и макроелементи, от които се нуждае организмът ви. Ако се стигне до недостиг на някой от тях, то това състояние неминуемо води до последващи здравословни проблеми. В нередки случаи, те са доста тежки.

В следващите редове ще ви разкрием кои са основните симптоми, които издават, че вероятно страдате от недостиг на йод в организма. Ето ги и тях:
– Ако крайниците ви постоянно са студени;
– Ако страдате от наднормено тегло;
– Ако се чувствате отпаднали и нямате енергия;
– Косата ви е твърде суха;
– Усещате се постоянно уморени, а няма видима причина за това;
– Ноктите ви се чупят твърде лесно;
– Страдате от намалена функция на щитовидната жлеза;
– Страдате от констипация (запек).

Разбира се не бихте могли да си поставите диагнозата само ако установите, че имате някои от тези симптоми. Най-добре е да се консултирате с лекар, а той да ви назначи нужните за целта изследвания. Не бързайте да се самодиагностицирате, тъй като тези симптоми може да са признак и на други заболявания, пише edna.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.