Чудо спаси БГ манастир, чудеса продължават да се случват там ежедневно

0
1333

Ако имате нужда от помощ Свише и от закрилата на Пресвета  Богородица, можете да я намерите в красивия манастир. Всеки, който го посети, се чувства като прероден

В центъра на град Казанлък в неговата западна част се намира манастирът „Въведение Богородично“. Сред зеленина и зад дебелите зидове на външната ограда, светото място пази безброй тайни.

манастир
Фрагмент от уникалния олтар на Казанлъшкия манастир

Първото чудо е свързано с неговото основаване. Монахиня Сусана служила на Бога в Калоферския манастир. Явила й се на сън Пресвета Богородица и й поръчала да се върне в родния си град Казанлък и там да основе манастир.

Заръката на Божията майка не можела да не бъде изпълнена. Било лето 1828-о.

И така в града на розите бил издигнат красив манастир. Родолюбиви българи дарили средства. Талантливи зографи изрисували сцени от Светото писание. Резбари направили красивия иконостас.



В края на турското робство поробители искали да си отмъстят. Заключили манастира и го запалили. Тук се случило второто велико документирано чудо. Тръгвайки да бягат, турците изгубили ключа на Светата обител. Монахините го намерили по Божията воля и потушили пожара. Манастирът бил спасен.

По време на Руско-турската освободителна война в него нощували ранени руски войни и опълченци. Монахините се грижили за тях.

И днес в Казанлъшкия манастир продължават да се случват чудеса. Тези чудеса са дело на Пресвета  Богородица. В храма се намира нейна чудотворна икона.

Една от монахините в манастира в Казанлък разказва как при тях отишла млада жена с дете, изпаднало в кома. Лекарите в болницата били безсилни. Жената не искала да се предаде и започнала да търси помощ Свише. Монахините започнали да се молят за болното дете и Пресвета Богородица го върнала към живота.

Една от монахините също била много болна. Лекарите направо я отписали. Преподобната сънувала странен сън. В един момент сякаш изчезнала от живота. В следващия момент се върнала обратно. Тя е благодарна на Божията майка за застъпничеството пред Бог и за подарения втори шанс за живот.

 

new

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.