Чудо спаси БГ манастир, чудеса продължават да се случват там ежедневно

0
339

Ако имате нужда от помощ Свише и от закрилата на Пресвета  Богородица, можете да я намерите в красивия манастир. Всеки, който го посети, се чувства като прероден

В центъра на град Казанлък в неговата западна част се намира манастирът “Въведение Богородично”. Сред зеленина и зад дебелите зидове на външната ограда, светото място пази безброй тайни.

манастир
Фрагмент от уникалния олтар на Казанлъшкия манастир

Първото чудо е свързано с неговото основаване. Монахиня Сусана служила на Бога в Калоферския манастир. Явила й се на сън Пресвета Богородица и й поръчала да се върне в родния си град Казанлък и там да основе манастир.

Заръката на Божията майка не можела да не бъде изпълнена. Било лето 1828-о.

И така в града на розите бил издигнат красив манастир. Родолюбиви българи дарили средства. Талантливи зографи изрисували сцени от Светото писание. Резбари направили красивия иконостас.В края на турското робство поробители искали да си отмъстят. Заключили манастира и го запалили. Тук се случило второто велико документирано чудо. Тръгвайки да бягат, турците изгубили ключа на Светата обител. Монахините го намерили по Божията воля и потушили пожара. Манастирът бил спасен.

По време на Руско-турската освободителна война в него нощували ранени руски войни и опълченци. Монахините се грижили за тях.

И днес в Казанлъшкия манастир продължават да се случват чудеса. Тези чудеса са дело на Пресвета  Богородица. В храма се намира нейна чудотворна икона.

Една от монахините в манастира в Казанлък разказва как при тях отишла млада жена с дете, изпаднало в кома. Лекарите в болницата били безсилни. Жената не искала да се предаде и започнала да търси помощ Свише. Монахините започнали да се молят за болното дете и Пресвета Богородица го върнала към живота.

Една от монахините също била много болна. Лекарите направо я отписали. Преподобната сънувала странен сън. В един момент сякаш изчезнала от живота. В следващия момент се върнала обратно. Тя е благодарна на Божията майка за застъпничеството пред Бог и за подарения втори шанс за живот.

 

new

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.