Истински мор в София

0
410

Бум на инсулти и инфаркти

Страшен мор застигна София през последните две денонощия.

София
Бум на инсулти и инфаркти

Резките температурни промени в София причиниха множество инсулти и инфаркти. Медиците са категорични, че рязкото покачване на тези случаи се дължи на промяната в метеорологичната обстановка през последните няколко дни.

От Спешна помощ в София посочват, че сигналите, на които екипите им, са се отзовали само през последните два дни, са 1294.
Медиците, работещи в Спешна помощ отчитат бум на сърдечносъдовите проблеми, инсултите и инфарктите.

За последните два дни са регистрирани 12 инфаркта и 40 инсулта. За сравнение те посочват, че през същия период на миналата година, инфарктите отново са били 12, а инсултите, със седем по-малко.



Д-р Даниела Николова, която практикува тази професия от 25 години заявява, че тенденцията, която се очертава напоследък, е повече от стряскаща.
Тя посочва, че наблюдава сравнително подмладяване на тези болести, които носят изключително тежки последици след себе си, а в нередки случаи крият и опасност за живота.

Д-р Николова споделя, че през изминалата нощ е имала пациент на 37 години, който е бил приет с инфаркт, при това остър. Единствено при него обаче факторите, поради които се ес стигнало до това състояние, са стресът и явното напрежение, пише Блиц.

В същото време от „Пирогов“ не отчитат ръст на случаите на пациенти със сърдечносъдови проблеми.
Вчера там са приети трима мъже с инфаркт.

Специалистите посочват, че за да сведат до минимум риска от инфаркт и инсулт, хората трябва да са особено внимателни при резките промени във времето. Така например, ако знаят, че попадат в рисковите групи, е добре да не излизат изведнъж от топло на студено. Добре е преходът да бъде направен плавно.

Освен това хронично болните трябва да взимат редовно медикаментите, които са им назначени от специалисти. Те трябва да информират лекуващия си лекар за всяка настъпила промяна.

От полза биха били повече спорт, по-малко напрежение, време за отдих и разбира се разнообразна и здравословна храна, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.