Зверска катастрофа на пътя отне живота на невинна жертва

0
559

Откакто наваля сняг на територията на цяла България постоянно стават катастрофи. За нещастие някои завършват фатално като цитираната катастрофа от тази сутрин

Пътната драма се разиграва в Карлово. Близо до военното поделение лек автомобил се преобръща по таван.

катастрофа
Колата от днешната катастрофа Сн: БТВ

В колата пътуват 4 души. Водачът е жена на 30 години. Придружена е от още трима мъже. След като автомобилът се преобръща, на място загива единият от пътниците на 41 години.

Разследването продължава днес цял ден. По първоначална информация жената водач е изгубила правоуправлението. Колата излязла извън пътното платно и се ударила в изкуствения остров. При удара се преобърнала по таван.

Причината за тежкия пътен инцидент е шофиране с прекалено висока скорост. Може би са разчитали, че рано сутринта няма движение по пътя и това позволява да се натисне газта по-силно.



Но водачът не е предвидил, че пътят е заледен, следствие на лошите метеорологични условия. При направена проба за алкохол, дрегерът дал отрицателен отговор. Жената водач има леки травми.

Двамата живи пътници са откарани в Пловдив, където им е направен преглед. Нямат травми, съобщиха по БТВ.

Днешната катастрофа отново трябва да накара водачите да бъдат разумни на пътя. Не се знае колко още дни пътищата ще бъдат опасни за шофиране.

Във Видин днес кметът обяви бедствено положение. В по-голямата част от страната пътищата са проходими. Но това не може да бъде гаранция за безопасно движение при превишена скорост.

През нощта водата по асфалта замръзва и се превръща в реална заплаха за живота на пътуващите. Шофиране със съобразена скорост и спазване изискванията на закона са единствените предпоставки за добро пътуване.

Замръзналата вода по пътя крие опасност и от верижни катастрофи. Те също са изключително опасни.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.