Невероятна история: Алесандро Дел Пиеро изважда дете от кома!

0
272

Алесандро Дел Пиеро прави нещо велико, което се помни и до днес!

Легендата на „Ювентус“ Алесандро Дел Пиеро има множество успехи на футболния терен, но извън него е най-големият му. Той е свързан с човешки живот и затова е огромен.

Алесандро Дел Пиеро
Алесандро Дел Пиеро е отговорен за спасяването на един човешки живот

12-годишната Гиада Скалисе от Кротоне изпада в кома на 22 ануари 2011 г. след мозъчен кръвоизлив. Нещата изглеждат необратими и близките й започват да губят надежда.

Тогава родителите й прибягват до последен и отчаян ход. Те молят Алесандро Дел Пиеро да запише послание към момиченцето, чийто любим футболист е именно той.

Алекс се съгласява на драго сърце и записва думите „Здравей, Гиада, аз съм Дел Пиеро. Искам да се събудиш скоро и да гледаш още много мои мачове.“.



В продължение на седмици медицинските сестри пускат аудио записа на момиченцето. Един ден то наистина се събужда и започва да се движи, а не след дълго и да говори.

Бащата на детето и до днес е убеден, че гласът на Алесандро Дел Пиеро връща дъщеря му към живота. Той е много благодарен на бившия футболист и може да се каже, че вече също му е фен.

„Дъщеря ми беше в кома около година. Бяхме отчаяни. Казаха ни, че е хубаво да чува любими хора. Тогава се сетихме за Дел Пиеро. Благодарен съм му всеки ден в последните 6 години.“ – споделя Франческо Скалисе.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.