Браво на МВР! Скоростно залови престъпниците, които задигнаха много пари

0
428

Снощи беше извършен обир на инкасо автомобил. Престъпниците задигнаха повече от 300 000 лева. МВР ги задържа за отрицателно време

Кражбата е извършена снощи около 19:35 часа.

МВР
МВР – Плевен залови за отрицателно време извършителите на обира

В Плевен пред голям хипермаркет спира автомобил инкасо, за да прибере събрания през деня оборот.  За отрицателно време охраната на автомобила е нападната. Оборотът е отмъкнат.

Както коментираха в репортаж на Нова ТВ, всичко е било много добре планирано и изпълнено. Докато чака в буса инкасо, шофьорът е нападнат. Двама маскирани го похищават и потеглят с буса.

Бусът спира на място, на което похитителите се прехвърлят в автомобил, който ги очаква. С тях вземат оборота, който е повече от 300 000 лева.



В момента, в който е подаден сигнал за обира, МВР се задейства. Първият виновен е задържан само 3 часа след сигнала.

След него са открити останалите три лица. Те са намерени в жилище. В жилището са открити парите от инкасо автомобила, които са поставени в опаковки с логото на VIP Security.

Полицаите откриват още 3 бойни късоцевни оръжия, заедно с боеприпасите за тях. Намерени са доста патрони за автомати „Калашников“.

Виновните лица са задържани за срок от 24 часа. Те са млади мъже от 30 до 35-годишна възраст. Всички имат криминални досиета. Двама от тях са били осъждани.

Успешната спецакция е проведена от служители при МВР в Плевен. Операцията се провежда под наблюдението на прокурор  Красимир Янчев.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.