Прогноза за времето през месец април

0
731

Прогнозата за времето през април направи синоптикът при Националния институт за метеорология и хидрология Марияна Попова

Април е времето на гръмотевиците.

времето април
Прогноза за времето през април направи дежурният синоптик на БАН

Да си припомним какво трябва и не трябва да се прави в такива моменти, за да няма поражения. Когато попаднете в среда на гръмотевици, трябва да се избавите от металните предмети.

Ако по вас има колан с голяма метална катарама. Ако държите чадър, ако карате колело. Оставете тези предмети и стойте далеч от тях. Не се крийте под дървета. Трябва да клекнете на земята и да приберете главата си към коленете.

Още важни и полезни съвети ще научите ТУК.



Месец април определено ще бъде по-топъл и по-сух, обяснява дежурният синоптик на БАН.

Марияна Попова коментира, че средните температури за април ще бъдат в нормата. Във високите части живакът ще падне до минус 1 градус.  Максималните температури ще достигнат до плюс 33.

Няколко пъти през месец април ще има валежи. Те ще бъдат в добри норми. В равнините ще варират от 40 до 70 литра на кв.м. Във високите части от 60 до 100 литра на кв. м.

Месец април започва с леко застудяване. То се дължи на студения атмосферен фронт, който ще премине над България. Това ще се случи през нощта на 31 март срещу 1 април.

Очакват се слаби валежи от дъжд. На някои места в равнините може да има и гръмотевици. Още на 2 април времето ще се оправи и живакът ще се покачи.

През април тази година празнуваме Великден. От Разпети петък (6 април) до 8 април отново се очаква застудяване. Ще има превалявания от дъжд, но той няма да бъде силен и обилен.

По време на второто десетдневие времето се очаква да бъде типично и характерно за април. Интензивни валежи ще паднат от 15 до 18 април.

През последните 10 дни от април времето ще бъде динамично. Слънцето ще пече преди обяд. След обяд ще има валежи. Няма да бъдат силни  и продължителни. Но гръмотевици ще раздират небето.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.