Стойчо Керев разкрива как световните цивилизации тръгват от БГ земи (ВИДЕО)

0
444

Стойчо Керев и неговият гост разкриват пред нас непознати факти. Цялата тази информация ни дава изключителен повод за историческа гордост

Гост на журналиста и продуцент Стойчо Керев е доц. Веселина Вачкова.

Стойчо Керев
Стойчо Керев

Доц. Вачкова споделя, че наскоро в Тел Авив в Израел е представен древен зъб, който е датиран на повече от 200 000 години.  Това е първата подобна находка, която е намерена извън Африка. Древният аретефакт е показателен. До скоро се смяташе, че първият живот се е зародил в Африка и само там е просъществувал дълги години.

Най-древните останки от Хомо Сапиенс у нас са намерени в пещерата Бачо Киро. В пещерата Козарника е намерена кост, върху която има нещо написано. Учените все още не могат да разгадаят дали е писменост или е цифрово послание. Т.е. броична система. Но тя е датирана на 1,5 милиона години. Това означава, че по българските земи са живели същества от изключително високо развита цивилизация.

Добрата новина е, че експедицията е била българо-френска. Откритието на момента е оповестено в чуждата преса. Така то получава огромна популярност.



Не трябва да забравяме Варненската цивилизация. Тя е датирана от 5 хилядолетие пр. Хр. Там учените откриват не само технически напредък, но и религиозно развитие. Обществото е имало своята йерархия. В Египет подобна йерархия се появява около 3 000 години по-късно.

През шестото хилядолетие пр. Хр. се случва огромна драма, която променя хода на цивилизацията. Следствие на климатични и други промени, огромното сладководно езеро става солено. Днес ние го знаем такова – Черно море. 90 км от брега остава под водите на Черно море. Вероятно това е най-развитата част от Варненската цивилизация.

В района на Видин е открито светилище на уникална цивилизация. Учените установяват, че населението не е ограждало своите дворове с огради. Не са използвали оръжие за убиване на себеподобни, а само за лов. Аналогични са находките във Варненския некропол. Няма находки, които да подсказват агресивност.

След черноморския катаклизъм археологическите находки от  новите селища се променят. Има стабилни укрепления около жилищата и оръжия, които носяг елементи на агресия.

Още изключително интересни факти ще научите от въпросите на Стойчо Керев и от отговорите на доц. Вачкова от видеото долу.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.