Така се прави фантастичен пилаф с кайма (много лесна рецепта)

0
516

Този пилаф с кайма става апетитен и страшно вкусен

Предлагаме ви рецептата за лесен и вкусен пилаф с кайма. Приказка става просто, затова не го пропускайте. Сигурни сме, че ще ви хареса много, а и няма да ви затрудни изобщо.

пилаф с кайма
Лесен, вкусен и никак не скъп пилаф с кайма

Трябват ни 500 грама свинска кайма, сто грама бяло вино, три глави лук, два домата, една чаша ориз, една чаша вода, три чушки, два моркова, две лъжици масло, олио, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си запържим лука в олиото. След това си добавяме към него каймата, подправена с черен пипер и сол на вкус. Продължаваме да си запържваме всичко.

След това си прибавяме вътре виното, доматите, ориза, морковите и чушките, които предварително сме си нарязали. Оставяме сместа на котлона за още около пет минутки и после наливаме водата.



Готвим на умерена температура, докато оризът набъбне. Като набъбне, си добавяме вътре и масълцето. Изсипваме си после сместа в един огнеупорен съд и си добавяме към нея още малко вода.

Пъхаме съда с ястието да се пече във фурната като му трябва съвсем малко време. Щом е вече готово, поръсваме си пилафа със ситно нарязан пресен магданоз и го сервираме на трапезата.

Сами ще видите каква удивителна вкусотия става това ястие, което може да приготви и малко дете. Просто, защото е много лесно и не изисква специални умения в кухнята.

Подарете си го на масата поне веднъж, за да се убедите що за вкусотия е то. А и сме сигурни, че и на близките, приятелите и гостите ви ще им хареса много.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.