Подсилете имунната система с този изпитан домашен лек

0
661

Можете да го използвате през цялата година. Но през пролетта имунната система изпитва остра нужда от подсилване. Затова си го пригответе вкъщи

Нашата читателка г-жа Румяна Тончева ни изпрати една много интересна рецепта за подсилване на имунната система.

имунната система
Подсилете имунната система

Използването на домашния лек е елементарно. Слагате си по 1 ч.л. от него в кафето, в чая или в билковата отвара.

Можете да го приемате не само сутрин, но и още няколко пъти през деня. Ако не пиете кафета или чай, разтворете 1 ч.л. в чаша с вода.

За да приготвите домашния лек за подсилване на имунната система са ви необходими следните продукти. 1 кг хубав домашен мед, който не е захаросан. 100 гр. кориандър, 100 гр. джинджифил, 100 гр. куркума и 200 мл пресен сок от лайм (зелени лимони за коктейли). Ако не можете да си купите лайм, използвайте обикновени лимони.



Вземете си корен джинджифил, а не на прах. Измийте с вода корена джиндифил и го накиснете в съд с вода и 1 ч.л. сода бикарбонат. След 15-20 минути го обелете и го пасирайте. Ако нямате пасатор вкъщи, настържете го на ситното ренде.

Към меда добавете всички тези съставки. Налейте сока от лимон. Разбъркайте с дървена бъркалка или с ПВЦ. Избягвайте метални прибори за бъркане на мед и джинджифил.

Готовата смес дръжте на тъмно място, но не е необходимо да я слагате в хладилника. Тя е ароматна, вкусна и невероятно полезна за имунната система.

Благодарим на г-жа  Тончева за полезната рецепта, която сподели с всички нас!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.