Тече най-важната седмица: Ето какво предстои да се случи (част 2)

0
230

 

Следващите дни са изключително важни за цялото човечество!

Страстната седмица започва от Велики понеделник и завършва на Велика неделя с Възкресение Христово Сн: ФБ

Случилото се през тази седмица тотално променя нашите разбирания за човешкия живот.

Последната седмица от живота на Господ Иисус Христос е наситена с много значими духовни и исторически събития.

Информацията от част 1 прочетете ТУК.

Велики петък (Разпети петък): Това е най-страшният ден, през който извеждат Иисус Христос и слагат на гърба му огромния дървен кръст, на който предстои да бъде разпънат.



Иисус Христос сам трябва да замъкне тежкия кръст горе на Голгота. Преди това Иисус Христос е изправен пред съда.

Пилат Понтийски си дава сметка, че този скромен млад мъж не е опасен. Но също така не смее да се противопостави на разярената тълпа, която необуздано крещи под прозореца.

Тълпата настоява Христос да бъде разпънат. В миналото така не постъпвали с римските поданици, но само с най-жестоките престъпници.

Пилат Понтийски извършва ритуал. Измива публично ръцете си с вода – това означава, че отказва да заеме позиция. Така преотстъпва правото на народа сам да съди и сам да реши съдбата на Иисус.

Народът само преди 4 дена възхваляваше и боготвореше Иисус Христос като застилаше пътя му с палмови клонки. Сега искаше да стане свидетел на неговата гибел.

Велика събота: Издъхналият Иисус Христос е снет от кръста. Тялото е намазано с миро и после е повито в плащеницата.

Пресвета Богородица, Света Мария Магдалина и всички апостоли без Свети апостол Тома оплакват тялото. Полагат го в пещерата. След това тя е запечатана с един огромен камък. Пред входа поставят караул от римски войници.

Велика неделя – Възкресение – Великден: През нощта се е случило най-великото и най-дивно чудо в историята на човечеството.

Иисус Христос е възкръснал. По този начин е успял да надвие смъртта. Света Мария Магдалина е първата, пред която възкръсналият Иисус Христос се явява. След това на Пресвета Богородица и пред останалите апостоли.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.