Младеж се удави в язовир, автобус се преобърна по таван – има пострадали деца

0
312

И днешният ден не мина без инциденти и трагедии. Едно българско семейство е почернено в навечерието на Великден. Техният син се удави в дълбокия язовир

Младеж на 17 години днес следобед се е удавил в язовир „Копринка“.

язовир
Издирването във водите на язовир „Копринка“ продължава и утре

Трагедията се е случила около 14:35 часа. След подадения сигнал, на място при язовир „Копринка“ пристига специален отряд.

Вече няколко часа те издирват тялото на удавника под водите на големия язовир. От него няма и следа.

Преди малко издирвателните мероприятия са прекратени. Причините са комплексни. Намалена видимост поради свечеряване. Силни подводни течения. Ниската температура на водите в язовир „Копринка“.



Водолазите ще започнат издирването утре сутринна след 10 часа, обявиха от  kazanlak.com.

Загиналият Димитър е ученик в Казанлък в Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост.

Димитър и още двама негови приятели отишли на язовира, за да се гмуркат. Другите две момчета започнали да плуват. Но предупредили Димитър да не се къпе,  защото водата е доста студена. Този факт не отказал Митко. Той скочил от 15 метра и повече не изплувал. Приятелите му подават сигнал на тел. 112.

Подразделението на НЕК „Язовири и каскади” стопанисва язовир „Копринка”. Но тяхната грижа се отнася за сигурността на язовирната стена. Дружеството не отговаря за безопасността на туристите, които идват при водоема.

Охрана и спасители на „Копринка“ няма. Освен за плаж, риболов и състезания с лодки, на този язовир редовно се правят военни учения. Военното поделение в Казанлък и служителите от военна полиция в града провеждат тренировъчни мероприятия в района.

Голям бус с туристи претърпя необичаен инцидент. Въпреки, че водачът има 30-годишен стаж, той не успя да овладее превозното средство.

Поради неравностите и дупките на пътя, автобусът се поднася и се приземява по таван. Пътната драма се разигра на АМ „Тракия“.

Бусът с туристи пътувал от Бургас за Варна, съобщиха но БТВ. Сред туристите има и чужденци. Част от пострадалите са откарани в болница за прегледи. Две деца са получили травми.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.