Младеж се удави в язовир, автобус се преобърна по таван – има пострадали деца

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

И днешният ден не мина без инциденти и трагедии. Едно българско семейство е почернено в навечерието на Великден. Техният син се удави в дълбокия язовир

Младеж на 17 години днес следобед се е удавил в язовир “Копринка”.

язовир

Издирването във водите на язовир “Копринка” продължава и утре

Трагедията се е случила около 14:35 часа. След подадения сигнал, на място при язовир “Копринка” пристига специален отряд.

Вече няколко часа те издирват тялото на удавника под водите на големия язовир. От него няма и следа.

Преди малко издирвателните мероприятия са прекратени. Причините са комплексни. Намалена видимост поради свечеряване. Силни подводни течения. Ниската температура на водите в язовир “Копринка”.Водолазите ще започнат издирването утре сутринна след 10 часа, обявиха от  kazanlak.com.

Загиналият Димитър е ученик в Казанлък в Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост.

Димитър и още двама негови приятели отишли на язовира, за да се гмуркат. Другите две момчета започнали да плуват. Но предупредили Димитър да не се къпе,  защото водата е доста студена. Този факт не отказал Митко. Той скочил от 15 метра и повече не изплувал. Приятелите му подават сигнал на тел. 112.

Подразделението на НЕК „Язовири и каскади” стопанисва язовир „Копринка”. Но тяхната грижа се отнася за сигурността на язовирната стена. Дружеството не отговаря за безопасността на туристите, които идват при водоема.

Охрана и спасители на “Копринка” няма. Освен за плаж, риболов и състезания с лодки, на този язовир редовно се правят военни учения. Военното поделение в Казанлък и служителите от военна полиция в града провеждат тренировъчни мероприятия в района.

Голям бус с туристи претърпя необичаен инцидент. Въпреки, че водачът има 30-годишен стаж, той не успя да овладее превозното средство.

Поради неравностите и дупките на пътя, автобусът се поднася и се приземява по таван. Пътната драма се разигра на АМ “Тракия”.

Бусът с туристи пътувал от Бургас за Варна, съобщиха но БТВ. Сред туристите има и чужденци. Част от пострадалите са откарани в болница за прегледи. Две деца са получили травми.

 

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар