Ето как да преодолеете лесно пролетната умора

0
266

За да избегнете негативните последици от пролетната умора, би било добре да споделяте

Преходът от дългата зима към пролетта изправя организма пред сериозно предизвикателство, в резултат на което се появява пролетната умора.

пролетната умора
За да избегнете негативните последици от пролетната умора, би било добре да споделяте

Специалистите твърдят, че тя засяга основно хора, които са емоционално нестабилни, както и онези, чиято имунна система е доста слаба. Психолозите пък на свой ред твърдят, че това е сезонът на най-сериозните депресии, неврози и разбира се пролетната умора.

Изостреността на психическата чувствителност е в резултат на редица биологични фактори. Един от тях е, че слънчевата активност се увеличава поради нарастването на деня. Освен това не бива да пренебрегваме и смяната на часа, която също е доста сериозен стрес за организма.

Магнитните и радиационни въздействия също повишават значително чувствителността на нервната система.
Първите признаци, които издават, че сте попаднали в плен на пролетната умора, са постоянна отпадналост, загуба на чувството ви за хумор, главоболие, безсъние, липса на апетит, както и нежелание за каквито и да било занимания.



Може спокойно да се каже, че в немалка степен психическото здраве на съвременния човек е доста разклатено. То постоянно е застрашено от редица фактори, които са предизвикани от динамичната среда. Често пъти съвременният човек изпитва липса на сигурност. Той е принуден да приема и да реагира на множеството настъпващи промени в заобикалящия го свят.

Може би е излишно да споменаваме, че продължителният стрес оказва доста негативно въздействие върху организма. Той не само може да повиши нивата на кръвното налягане и да се превърне в причина за сериозни сърдечни проблеми, а и да създаде стомашно-чревни проблеми, запек и дори да намали имунитета ви. Не на последно място е и проблемът със затлъстяването.

Специалистите твърдят, че за да избегнете негативните последици от пролетната умора, би било добре да споделяте. Не трябва да задържате стреса вътре в себе си и да се опитвате да осъзнаете станалото.

Един от начините да се справите с пролетната умора е да увеличите времето си за спорт. Правете дълги разходки на слънце всеки път, щом имате възможност. Ако ли пък нямате такава, просто си я създайте. Не забравяйте, че всичко зависи от вас.

Пресните плодове и зеленчуци също не са за пренебрегване. Добре е те да присъстват в по-голямо количество в менюто ви, тъй като са доказани антидепресанти.
Не пренебрегвайте малките смущения. Вместо това ги лекувайте навреме, за да не се превърнат в хронични заболявания, които да се отразят трайно на самочувствието ви, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.